Οι Εθνοφύλακες στην πρώτη γραμμή άμυνας στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:48
552 0

Του Χρήστου Μαζανίτη – www.enikos.gr

Ομάδες Εθνοφυλάκων έχουν οργανωθεί και εθελοντικά έχουν επανδρώσει τους τομείς ευθύνης τους συνδράμοντας στο έργο σφράγισης των συνόρων από τον Στρατό και την Αστυνομία.

Τα τελευταία δύο 24ωρα παρατηρήθηκε μία μετακίνηση πληθυσμών στην Τουρκία, επίδοξων παράνομων μεταναστών, από τις Καστανιές νοτιότερα, προς Φέρρες και Δέλτα Έβρου.

Ήδη, τα ξημερώματα της Τρίτης Στρατός και Αστυνομία απέκρουσαν απόπειρα εισβολής μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών στις Φέρρες.

Όμως και στο Δέλτα του Έβρου άρχισαν να ασκούνται ολοένα και μεγαλύτερες πιέσεις, με τους εθνοφύλακες να αναλαμβάνουν εθελοντικά δράση και να πραγματοποιούν περιπολίες σε κυλιόμενες βάρδιες με ιδία μέσα. Και ο λόγος που τονίζεται αυτό είναι διότι από τη στιγμή που δεν έχει δοθεί εντολή από την ηγεσία του Στρατού δεν μπορούν να φορέσουν την επίσημη στολή τους ούτε να χρησιμοποιήσουν το G3 που έχουν χρεωθεί. Έτσι, με τις βάρκες τους και τις κυνηγετικές τους καραμπίνες πραγματοποιούν περιπολίες σε σημεία «τυφλά» για τις Αρχές ενημερώνοντας για οποία κίνηση λάβουν γνώση. Την Τρίτη το πρωί ειδοποίησαν την αστυνομία για δύο άνδρες που είχαν εισέλθει παράνομα στην χώρα, οι οποίοι λίγη ώρα μετά συνελήφθησαν.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όλοι οι εθελοντές εθνοφύλακες ακολουθούν πίστα τις εντολές της αστυνομίας και του Στρατού και χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής ή υποκατάστασης του νόμου, ως φυσικοί παρατηρητές προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια σε αυτές τις ημέρες με αυξημένο βαθμό δυσκολίας στα σύνορα.

Σχετικά άρθρα

Τζέφρεϊ Πάιατ στην «Κ»: Είμαστε έτοιμοι για επενδύσεις σε Αλεξανδρούπολη – Ελευσίνα

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Ιουνίου 2020 0
Επενδύσεις σε Ελευσίνα και Αλεξανδρούπολη προαναγγέλλει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, Τζέφρεϊ Πάιατ, ο οποίος, μάλιστα, τονίζει ότι αμερικανικές εταιρείες είναι…

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο στην ατζέντα της συνάντησης του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με τις Προϊστάμενες των Διευθύνσεων Αθμιας και Βθμιας Εκπάιδευσης

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Απριλίου 2021 0
Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης με την Προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμητρα Βουρδόγλου, την…

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Χρήστο (Μέτιο) σε θέλω δίπλα μου την επόμενη μέρα για να μπορέσουμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα για την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μας”

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Μαΐου 2019 0
«Θέλουμε να φέρουμε κοντά στη ΝΔ και ανθρώπους οι οποίοι για πρώτη φορά σκέφτονται να στηρίξουν την παράταξή μας. Γιατί…