Οι εικονογραφημένοι ήρωες του παραμυθιού, «Η παράξενη παρέα του Ορφέα», θα εκτεθούν στην Art-Gallery Αλεξανδρούπολης .

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:32
1202 0

Μια ξεχωριστή έκθεση με την εικονογράφηση του  παραμυθιού  του Βασίλη Κάργα  « Η παράξενη παρέα του Ορφέα»,   της βραβευμένης εικονογράφου Παναγιώτας Καρτσακάλη, παρουσιάζουν  στην Αλεξανδρούπολη  η Art Gallery Αθανασία Πεφτουλίδη, το  Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης Αλεξανδρούπολης-Φωτεινή Σκαρλακίδου  και ο Εκδοτικός Οίκος Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ.

Στην έκθεση παρουσιάζονται τα έργα  που εμπνεύστηκαν  από την εικονογράφο με αφορμή το έμμετρο κείμενο του παραμυθιού, που κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οίκο Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ.

Την ημέρα των εγκαινίων, Σάββατο,  24 Νοεμβρίου 2018, ώρα 18.00, η ηθοποιός  Μαρία Παπαδοπούλου θα αφηγηθεί το παραμύθι, ενώ θ α ακολουθήσει θεατρικό παιγνίδι βασισμένο στους ήρωες του βιβλίου.

Η Παναγιώτα Καρκατσάλη  γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε 3D Animation και από το 1998 έως σήμερα εργάζεται  ως Γραφίστρια. Στο εύρος των εργασιών της  περιλαμβάνονται σελιδοποίηση βιβλίων και περιοδικών, σύνθεση και δημιουργία εικονογραφήσεων, κατασκευή 3D Animation (Εκδόσεις Λιβάνη, Περιοδικό Ιδανικό Σπίτι και Περιοδικό Επίκαιρα) .

«Αγαπώ τη δουλειά µου και φροντίζω διαρκώς να εμπλουτίζω τις γνώσεις µου στη γραφιστική. Είμαι πάντα ανοιχτή σε νέες ιδέες και ερεθίσματα και ο στόχος µου είναι η συνεχής δημιουργική µου εξέλιξη.»

Το βιβλίο:

Mια απρόβλεπτη και παράξενη παρέα ζώων ξεκινά   ένα μακρύ ταξίδι, για να συναντήσει στη Θράκη τον μυθικό Ορφέα στο παραμύθι του  δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα, «Η παράξενη παρέα του Ορφέα», που κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οίκο Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ.

Ένα καγκουρό που δεν έλεγε το ρο, μια καμήλα που μασούσε μόνο μήλα, ένα τζιτζίκι που τρελαινόταν για τζατζίκι, μια αρκούδα συγγραφέας,  ένα πελαργός  αργός, ένα παπαγάλος  Γάλλος, ένας  κροκόδειλος  δειλός, ένας  γάτος  καλλιτέχνης, μια χελώνα με μπικίνι, ένας ουρακοτάγκος που χόρευε τάνγκο, ένας  σκαντζόχοιρος  με τζελ.

Ο Ορφέας  με τη λύρα και τη μουσική του τα σαγηνεύει  και τους αλλάζει τη ζωή.

Ένα  έμμετρο παραμύθι, για τη δύναμη της μουσικής, για τις αξίες της φιλίας και της συντροφικότητας  και για την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Μια σύγχρονη, παιδική, «Κιβωτός του Νώε».

Ονειρική η εικονογράφηση της Παναγιώτας Καρτσακάλη, που τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο εικονογράφησης  παιδικού βιβλίου από την κριτική επιτροπή των Βραβείων Βιβλίου Public.

INFO:

Art Gallery Αθανασία Πεφτουλίδη (Σκρά 2-4Αλεξανδρούπολη. Τηλ. 25510-81220)

Διάρκεια έκθεσης:  24  Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2018

Ώρες λειτουργίας: 10.00-20.00

Από τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου , από τις  10.30  το πρωί έως  στη 12.30 το μεσημέρι, την έκθεση  μπορούν να  επισκεφθούν οργανωμένες ομάδες μαθητών από Νηπιαγωγεία και  Δημοτικά σχολεία της Αλεξανδρούπολης.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για την επίσκεψη των μαθητών:  6946502306

ΧΟΡΗΓΟΙ:

ΚΤΕΛ ΕΒΡΟΥ- ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ,  ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ- ΜΕΛΕΤΟΥΠΟΛΗ-joy KIDS SHOES

Σχετικά άρθρα

Προγράμματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Οκτωβρίου 2017 0
Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Επιστήμης Τεχνολογίας και Μαθηματικών (WRO Hellas) διοργανώνουν μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά ηλικίας 8-14 ετών. Συγκεκριμένα…