Οι υπερσύγχρονοι εξομοιωτές αρμάτων μάχης της 12ης Μεραρχίας (βίντεο)

Δημοσιεύτηκε στις: at 26 Μαΐου 2019
629 0

12η Μεραρχία: «Ισχύς δια της γνώσεως» αναφέρει το έμβλημα του κέντρου εξομοιωτών αρμάτων Αλεξανδρούπολης. Είναι η νέα φιλοσοφία του Στρατού Ξηράς.

Με τις ψηφιακές βολές μέσα σε υπερσύγχρονους εξομοιωτές πυροβολικού και αρμάτων τα στελέχη του Στρατού εκπαιδεύονται συνεχώς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, του ΑΝΤ-1 , η αληθοφάνεια πλησιάζει το 95% και σε ορισμένες περιπτώσεις το ξεπερνάει.

Κανονικά μία βολή μπορεί να στοιχίζει από 40 έως 50.000 ευρώ, ανάλογα τον τύπο του βλήματος.

Μέσα στον εξομοιωτή όμως οι πυροβολητές έχουν την δυνατότητα να ρίχνουν άπειρα βλήματα μέσα σε μία ημέρα κι έτσι το κόστος εκμηδενίζεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Εάν αυτά που κάνουμε εδώ, καύσιμα, πυρομαχικά, βλάβες πιθανές, το κάναμε στο πεδίο των ασκήσεων τότε θα κόστιζε 3 εκατ. ευρώ» επισημαίνει ο Παντελής Σεραφίδης, Διοικητής του Κέντρου Εξομοιωτών Αρμάτων σε δηλώσεις του.

Η γκάμα των εξομοιωτών είναι ανεξάντλητη. Πυροβόλα, άρματα, τυφέκια αλλά και το σύστημα κατάδειξης στόχων, που είναι αποκλειστικά 100% ελληνικής κατασκευής.

Ήδη Στρατοί απ’ όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν παρόμοια με τα ελληνικά οπλικά συστήματα, όπως το Κατάρ, έρχονται στην Αλεξανδρούπολη για εκπαίδευση, δημιουργώντας επιπλέον έσοδα για τις ένοπλες δυνάμεις.

Στόχος είναι η περιοχή να εξελιχθεί σε παγκόσμιο κέντρο εκπαίδευσης.

Δείτε το βίντεο στον ΑΝΤ-1

www.armyvoice.gr

Σχετικά άρθρα

Δημοτικοί Σύμβουλοι ζητούν επικαιροποίηση των αποφάσεων του Δ.Σ. κατά της εξόρυξης χρυσού στο Πέραμα

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Σεπτεμβρίου 2019 0
Κατατέθηκε σήμερα 18 Σεπτεμβρίου 2019 προς το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και τον Πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης αίτημα με αριθμό πρωτοκόλλου 28663/18-9-2019…

Επιμελητήρια ΑΜΘ: Η ΚΥΑ για το 4% και 12% αφορά μόνον τις επιχειρήσεις που είχαν κάνει νομική προσφυγή

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Σεπτεμβρίου 2020 0
Τα Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης χαιρετίζουν την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας,…

Κάτοικοι Μαΐστρου: “Δεν είναι δυνατόν σε ένα οικισμό των 2.000 κατοίκων… να περνάει το απορριμματοφόρο 1 φορά την εβδομάδα”

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Μαΐου 2018 0
Την έντονη αγανάκτηση τους εκφράζουν οι κάτοικοι του οικισμού Μαΐστρου καθώς όπως αναφέρουν έχουν μαζευτεί πολλά σκουπίδια όπως φαίνεται και…