12η Μεραρχία: «Ισχύς δια της γνώσεως» αναφέρει το έμβλημα του κέντρου εξομοιωτών αρμάτων Αλεξανδρούπολης. Είναι η νέα φιλοσοφία του Στρατού Ξηράς.

Με τις ψηφιακές βολές μέσα σε υπερσύγχρονους εξομοιωτές πυροβολικού και αρμάτων τα στελέχη του Στρατού εκπαιδεύονται συνεχώς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, του ΑΝΤ-1 , η αληθοφάνεια πλησιάζει το 95% και σε ορισμένες περιπτώσεις το ξεπερνάει.

Κανονικά μία βολή μπορεί να στοιχίζει από 40 έως 50.000 ευρώ, ανάλογα τον τύπο του βλήματος.

Μέσα στον εξομοιωτή όμως οι πυροβολητές έχουν την δυνατότητα να ρίχνουν άπειρα βλήματα μέσα σε μία ημέρα κι έτσι το κόστος εκμηδενίζεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Εάν αυτά που κάνουμε εδώ, καύσιμα, πυρομαχικά, βλάβες πιθανές, το κάναμε στο πεδίο των ασκήσεων τότε θα κόστιζε 3 εκατ. ευρώ» επισημαίνει ο Παντελής Σεραφίδης, Διοικητής του Κέντρου Εξομοιωτών Αρμάτων σε δηλώσεις του.

Η γκάμα των εξομοιωτών είναι ανεξάντλητη. Πυροβόλα, άρματα, τυφέκια αλλά και το σύστημα κατάδειξης στόχων, που είναι αποκλειστικά 100% ελληνικής κατασκευής.

Ήδη Στρατοί απ’ όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν παρόμοια με τα ελληνικά οπλικά συστήματα, όπως το Κατάρ, έρχονται στην Αλεξανδρούπολη για εκπαίδευση, δημιουργώντας επιπλέον έσοδα για τις ένοπλες δυνάμεις.

Στόχος είναι η περιοχή να εξελιχθεί σε παγκόσμιο κέντρο εκπαίδευσης.

Δείτε το βίντεο στον ΑΝΤ-1

www.armyvoice.gr

Προηγούμενο άρθροΕκλογές 26ης Μαΐου στον Έβρο
Επόμενο άρθρο9 πανελλήνια ρεκόρ και 36 μετάλλια στο Πανελλήνιο Κολύμβησης , για τον «ΚΟΤΙΝΟ»