Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης ζητάει μέτρα προστασίας στα σύνορα του Έβρου

Δημοσιεύτηκε στις: at 12:13
306 0

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης . Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

 

Κ . Υπουργέ,

Όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες κλείνουν τα σύνορά τους προς  χώρες, οι οποίες θεωρούνται υψηλού κινδύνου για τη διάδοση του κορονοϊού, ή λαμβάνουν μέτρα περιορισμού της εισόδου υπηκόων συγκεκριμένων χωρών. Όπως είναι γνωστό, από την πρώτη στιγμή, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης στηρίζει τα ήδη ληφθέντα μέτρα της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας.

Εντούτοις θεωρούμε, ότι η καθημερινή ελεύθερη είσοδος στην Ελλάδα μεγάλου αριθμού ταξιδιωτών και εμπορικών φορτίων προερχόμενων από την Τουρκία, αποτελεί μία δυσανάλογη επιβάρυνση της περιοχής μας, με τον αυξημένο κίνδυνο εισαγωγής και εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο Έβρος, ο οποίος ήδη σηκώνει το βάρος της φύλαξης των συνόρων μας, έρχεται ταυτόχρονα αντιμέτωπος με τον αυξημένο κίνδυνο μαζικής εισαγωγής του κορονοϊού.

Επειδή από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης, λάβαμε την ενημέρωση, ότι παρατηρήθηκαν επιχειρήσεις αντιμετώπισης υγειονομικών περιστατικών, από την άλλη πλευρά των συνόρων, για τα οποία δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές.

Τα ως άνω, σε συνδυασμό με το πλήθος διεθνών δημοσιευμάτων περί απόκρυψης από πλευράς της Τουρκίας, των πραγματικών αριθμών των κρουσμάτων, επιβάλλουν την άμεση λήψη μέτρων για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

 Διαφορετικά, η προσπάθεια όλων μας για περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, κινδυνεύει να ακυρωθεί ενόψει της ανεξέλεγκτης συμπεριφοράς της Τουρκίας.

Ζητώντας να πράξετε τα δέοντα και σε αναμονή της άμεσης ανταπόκρισης Σας.

 

Με τιμή

Η Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΤΣΙΡΤΣΙΔΟΥ                                            ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΣ

Σχετικά άρθρα

Το πιο απομακρυσμένο γεωγραφικά δημοτικό σχολείο του Δήμου, επέλεξε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης την ημέρα του αγιασμού

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Σεπτεμβρίου 2019 0
Το πιο απομακρυσμένο γεωγραφικά σχολείο του Δήμου, το δημοτικό σχολείο Πέπλου,  επέλεξε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης για να ανταλλάξει…