Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως, η Ιατρική Σχολή του Δ.Π.Θ. και ο Ιατρικός Σύλλογος Ν. Έβρου, διοργάνωσαν την 1η Ιατρο-Εκκλησιαστική Ημερίδα αφιερωμένη στη μνήμη του χειρουργού Αγίου Λουκά, αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας.

Η 1η Ιατρο-Εκκλησιαστική ημερίδα ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Θαλλελαίου στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρουπόλεως χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, ενώ εξετέθη σε προσκύνηση τμήμα εκ του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής.
Πολλοί ιατροί, ασθενείς, νοσηλευτικό προσωπικό και επισκέπτες παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία, προσκύνησαν το λείψανο του Αγίου Λουκά και έλαβαν τη χάρη του κι ως ευλογία μία μικρή εικόνα του Αγίου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας μιλώντας προς το εκκλησίασμα εξεζήτησε εκ μέρους όλων τη χάρη και την ευλογία του Αγίου Λουκά και ιδιαιτέρως για τους ιατρούς που αντιμετωπίζουν καθημερινά τον ανθρώπινο πόνο και την ασθένεια.
http://imalexandroupolis.blogspot.gr
Προηγούμενο άρθροΣοβαρά μαχαιρωμένος βρέθηκε 27χρονος ΕΠΟΠ στο Σουφλί
Επόμενο άρθροΕγκαινιάστηκε το Κέντρο Ενημέρωσης Πελαργών στον Πόρο