Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ οι ζημιές στον αερολιμένα «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης από τις πλημμύρες

Δημοσιεύτηκε στις: at 31 Ιανουαρίου 2021
101 0

Ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ το κόστος των ζημιών που προκλήθηκαν στον αερολιμένα «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πλημμυρών στις 11 και 12 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, καταστράφηκε η βόρεια περίφραξη του αερολιμένα, πλημμύρισαν εσωτερικοί χώροι όπως το συνεργείο αεροσκαφών, καταστράφηκαν τρία αεροσκάφη, υπήρχε εισροή υδάτων από πολλά σημεία του αεροσταθμού με αποτέλεσμα να προκληθούν ηλεκτρολογικές και τεχνικές βλάβες, και καταστράφηκε εξοπλισμός όπως το εκχιονιστικό του αερολιμένα, το χορτοκοπτικό, το τρακτέρ και το μηχάνημα μέτρησης της πέδησης του διαδρόμου.

«Το ύψος της βροχής έφτασε τα 222,8 χιλιοστά ένα ρεκόρ πεντηκονταετίας για την περιοχή μας», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αερολιμενάρχης, Στέλιος Ζαντανίδης, και τόνισε πως παρ’ όλα αυτά «οι επιχειρησιακές υποδομές του αερολιμένα δεν διέκοψαν την λειτουργία καθόλου από αυτό το καιρικό φαινόμενο».

Όπως εξήγησε, «μέσα στην ατυχία μας είμασταν τυχεροί που είχαμε καθαρίσει τα ρέματα με την βοήθεια της Π.Ε .Εβρου και επίσης είμαστε ‘τυχεροί’ γιατί η κατασκευή του διαδρόμου και της πίστας των αεροσκαφών είναι τέτοια, είναι υψηλότερη από την υπόλοιπη περιοχή και δεν κινδυνεύει να πλημμυρίσει ακόμη και με πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα».

Ήδη, η Διοίκηση του αερολιμένα έχει εκπονήσει μελέτες και τεχνικές εκθέσεις τις οποίες και έχει καταθέσει στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές α λλά και να αποζημιωθούν οι ιδιώτες.

πηγη www.ert.gr

Σχετικά άρθρα

Το Σωματείο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης καλεί σε συνάντηση του 3 κυβερνητικούς βουλευτές

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Μαρτίου 2018 0
Μετά και τις τελευταίες άσχημες εξελίξεις στην Ελληνική Βιομηχανία    Ζάχαρης που αφορούν την έλλειψη ενός πραγματικού παραγωγικού προγραμματισμού για την…

Η Διανομαρχιακή επιτροπή Ροδόπης – Έβρου παρακολουθεί με ενδιαφέρον την αίτηση της Μεταλλευτικής Θράκης στην περιοχή του δήμου Μαρωνείας – Σαπών

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Νοεμβρίου 2017 0
Η Διανομαρχιακή επιτροπή Ροδόπης – Έβρου παρακολουθεί με ενδιαφέρον την αίτηση της Μεταλλευτικής Θράκης για  αδειοδότηση  16 διερευνητικών γεωτρήσεων στην περιοχή του…