Πανέμορφα ζαρκαδάκια έκαναν την εμφάνισή τους , στο Δάσος της Δαδιάς!

Δημοσιεύτηκε στις: at 18 Μαΐου 2018
919 0

Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε σήμερα, στον καθιερωμένο έλεγχο των καμερών, που έχει τοποθετήσει ο Φορέας Διαχείρισης στο Εθνικό Πάρκο, στα πλαίσια παρακολούθησης της άγριας πανίδας.

Τα χαριτωμένα ζαρκαδάκια, μας έκαναν μία απροσδόκητη επίσκεψη και πόζαραν στις κάμερες, ήρεμα και ανυποψίαστα!

Το Ζαρκάδι (Capreolus capreolus) ανήκει στην οικογένεια των ελαφιδών και αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα ζώα.

Έχει πολύ μεγάλη εξάπλωση σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο, αλλά και ευρασιατικό χώρο λόγω του ότι είναι εξαιρετικά ευπροσάρμοστο και ανεκτικό σε πιέσεις ζώο.

Τα αρσενικά ζαρκάδια φύουν κέρατα τα οποία στην αρχή είναι καλυμμένα με βελούδο αλλά στην συνέχεια τρίβοντας τα επάνω σε δέντρα απομακρύνουν την σαρκική αυτή επικάλυψη και μένει το κέρατο.

Η θήρευσή του επιτρέπεται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη όπου πλέον σε κάποιες εκ των χωρών αυτών, υπάρχουν πολλοί μεγάλοι πληθυσμοί, αλλά απαγορεύεται στην Ελλάδα.

Τα ζαρκάδια εξαπλώνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη από την Σκανδιναβία ως την Αγγλία, την Ν. Ιταλία και την Ελλάδα, σε δασωμένες περιοχές κοντά σε ρεματιές. Στην χώρα μας εξαπλώνεται στην Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια οι αριθμοί του στην Ελλάδα αυξάνονται, λόγω της ερήμωσης των ορεινών κατοικιών και της απαγόρευσης του κυνηγιού του.

Δείτε τα ζαρκαδάκια που εμφανίστηκαν στο Δάσος της Δαδιάς όπως τα κατέγραψαν οι κάμερες του Φορέα Διαχείρισης:

Σχετικά άρθρα

ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ/ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ/ ΜΟΥΣΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25/5/19 ΣΤΙΣ 11:00 Π.Μ. ΕΝΑΡΞΗ ΣΤΟΝ ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Μαΐου 2019 0
Βιωματική πολιτιστική διαδρομή Μια πολιτιστική ερμηνεία της τοπικής ιστορίας της Αλεξανδρούπολης μέσα από 9  ιστορικούς σταθμούς της πόλης. Στόχος η…

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Δεκεμβρίου 2015 0
το Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης» & το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης   συνδιοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη συναυλία:   ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ…

Παρουσίαση του βιβλίου «Ένας Αύγουστος από βελούδο» της Χρυσής Μπαχαρίδου , στην Ορεστιάδα

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Μαρτίου 2017 0
Το βιβλιοπωλείο Εμμανουηλίδου σε συνεργασία με τις εκδόσεις του βιβλιοπωλείου Βαταμίδη παρουσιάζουν το βιβλίο της Χρυσής Μπαχαρίδου «Ένας Αύγουστος από…