Πανέμορφα ζαρκαδάκια έκαναν την εμφάνισή τους , στο Δάσος της Δαδιάς!

Δημοσιεύτηκε στις: at 18 Μαΐου 2018
1045 0

Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε σήμερα, στον καθιερωμένο έλεγχο των καμερών, που έχει τοποθετήσει ο Φορέας Διαχείρισης στο Εθνικό Πάρκο, στα πλαίσια παρακολούθησης της άγριας πανίδας.

Τα χαριτωμένα ζαρκαδάκια, μας έκαναν μία απροσδόκητη επίσκεψη και πόζαραν στις κάμερες, ήρεμα και ανυποψίαστα!

Το Ζαρκάδι (Capreolus capreolus) ανήκει στην οικογένεια των ελαφιδών και αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα ζώα.

Έχει πολύ μεγάλη εξάπλωση σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο, αλλά και ευρασιατικό χώρο λόγω του ότι είναι εξαιρετικά ευπροσάρμοστο και ανεκτικό σε πιέσεις ζώο.

Τα αρσενικά ζαρκάδια φύουν κέρατα τα οποία στην αρχή είναι καλυμμένα με βελούδο αλλά στην συνέχεια τρίβοντας τα επάνω σε δέντρα απομακρύνουν την σαρκική αυτή επικάλυψη και μένει το κέρατο.

Η θήρευσή του επιτρέπεται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη όπου πλέον σε κάποιες εκ των χωρών αυτών, υπάρχουν πολλοί μεγάλοι πληθυσμοί, αλλά απαγορεύεται στην Ελλάδα.

Τα ζαρκάδια εξαπλώνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη από την Σκανδιναβία ως την Αγγλία, την Ν. Ιταλία και την Ελλάδα, σε δασωμένες περιοχές κοντά σε ρεματιές. Στην χώρα μας εξαπλώνεται στην Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια οι αριθμοί του στην Ελλάδα αυξάνονται, λόγω της ερήμωσης των ορεινών κατοικιών και της απαγόρευσης του κυνηγιού του.

Δείτε τα ζαρκαδάκια που εμφανίστηκαν στο Δάσος της Δαδιάς όπως τα κατέγραψαν οι κάμερες του Φορέα Διαχείρισης:

Σχετικά άρθρα

Δύο μέρες γεμάτες κέφι, χορό και γέλιο οργανώνονται από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τη Δημοτική Ενότητα Φερών

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Φεβρουαρίου 2020 0
Δύο μέρες γεμάτες κέφι, χορό και γέλιο οργανώνονται από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τη Δημοτική Ενότητα Φερών. Δύο μέρες που…

Εντυπωσίασε η Στρατιωτική Μουσική της 12ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού που συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Ιουνίου 2019 0
Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης την 12η Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού, την…

Με μια πολύ ωραία φωτογραφία ο Φορέας Διαχείρισης Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου μας εύχεται “Ευτυχισμένη μέρα του Αγ. Βαλεντίνου!”

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Φεβρουαρίου 2018 0
Με μια πολύ ωραία φωτογραφία ο Φορέας Διαχείρισης Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου μας εύχεται “Ευτυχισμένη μέρα του Αγ. Βαλεντίνου!”