Παναγιωτόπουλος: Τι είπε για τις αποζημιώσεις στελεχών του Στρατού Ξηράς στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε στις: at 17:48
84 0

Διευκρινίσεις για την αποζημίωση των στελεχών του Στρατού Ξηράς που εκτελούν υπηρεσίες, στο πλαίσιο των μέτρων επιτήρησης και ασφάλειας των συνόρων για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, έδωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος  απαντώντας σε ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε στις ερωτήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης είχαν ως  θέματα: «Mη καταβολή αποζημιώσεων στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε μονάδες του Έβρου» και «Έξι μήνες απλήρωτοι οι Στρατιωτικοί στον Έβρο για τις περιπολίες στα σύνορα».

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι όσον αφορά στην καταβολή ειδικής αποζημίωσης νυκτερινής απασχόλησης για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που προβλέπεται με τις διατάξεις του άρθρου 127 του ν.4472/2017 (Α΄74), από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επαναπροώθησης στο υπουργείο Οικονομικών του οικείου σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ).

Η απάντηση ΥΕΘΑ

Ο κ. Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε ότι «η αποζημίωση των υπηρεσιών που εκτελούν τα στελέχη του Στρατού Ξηράς , στο πλαίσιο των μέτρων επιτήρησης και ασφάλειας των συνόρων για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, συναρτάται από την επάρκεια των εγγεγραμμένων πιστώσεων στους οικείους κωδικούς του προϋπολογισμού των Γενικών Επιτελείων, εν προκειμένω του ΓΕΣ, και την πλήρωση των προϋποθέσεων του άρθρου 3 του ΠΔ 200/1993 (Α’ 75) ( Περί οδοιπορικών εξόδων εσωτερικού του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων).

Όσον αφορά στο προσωπικό το οποίο μετακινείται, προκειμένου να ενισχύσει τις εμπλεκόμενες στη φύλαξη των συνόρων μονάδες, σε αυτό καταβάλλεται η σχετική αποζημίωση οδοιπορικών εξόδων, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο ΠΔ 200/1993.

Πάντως ήδη, από τις 27 Ιανουαρίου τρέχοντος έτους, έχουν αναληφθεί οι απαιτούμενες ενέργειες για την καταβολή αποζημίωσης στο στρατιωτικό προσωπικό για την εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας, κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Η Κυβέρνηση θυσίασε τη Μακεδονία για την πολιτική της επιβίωση! Η αναγνώριση δήθεν μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας αποτελεί τη ρίζα του αλυτρωτισμού!”

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Ιανουαρίου 2019 0
Για την εθνική επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών και για τις οδυνηρές συνέπειες που θα έχει για τη χώρα μας μίλησε…

ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ… Με αφορμή την καταδίκη του Εβρίτη  κτηνοτρόφου για την νόμιμη «σύλληψη» Τούρκων «λαθραίων» στα σύνορά του  Έβρου (από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο)

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Σεπτεμβρίου 2020 0
ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ … Με αφορμή την καταδίκη του  Εβρίτη  κτηνοτρόφου για την νόμιμη «σύλληψη» Τούρκων «λαθραίων» στα σύνορά…