Περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ το κόστος για τα αναχώματα του Έβρου

Δημοσιεύτηκε στις: at 06:06
346 0

Ποσό μαμούθ διαχειρίζεται η περιφέρεια ΑΜΘ για την αποκατάσταση των αναχωμάτων του Έβρου. 

Με σπασμένα αναχώματα σ” όλο το μήκος του νομού και στους τρεις ποταμούς, Έβρο, Ερυθροπόταμο και Άρδα, δεκάδες ρήγματα και ολικές ανακατασκευές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Ορμένιο, δημιουργείται νέο ανάχωμα, όχι μόνο στο σημείο που υπάρχει σπάσιμο, αλλά και σε σημεία τα οποία χρίζουν συντήρησης.

Οι καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στην έναρξη των έργων, έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι άργησε να εκδοθεί υπουργική απόφαση για την εξόρυξη υλικών από δανειοθαλάμους και με το ότι απαιτείται ένας μήνας στο ελεγκτικό συνέδριο για να ελεγχθούν οι εργολαβίες σε έργα που είναι πάνα από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Τις προηγούμενες ημέρες, αγρότες της Ορεστιάδας, διαμαρτυρήθηκαν έντονα γιατί δεν έχουν κλείσει δύο αναχώματα στον κάμπο. Οι εργασίες ξεκίνησαν στα συγκεκριμένα ρήγματα, με τους αγρότες να ελπίζουν να ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες, πριν χαλάσει ο καιρός και είναι δύσκολη η πρόσβαση των μηχανημάτων στον κάμπο.

www.seleo.gr

Σχετικά άρθρα

Παύλος Α. Μιχαηλίδης: “Ο Δεύτερος γύρος των εκλογών τελείωσε. Αρχίζει ο τρίτος γύρος: Η λύση των προβλημάτων των δημοτών”

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Ιουνίου 2019 0
Συγχαρητήρια στον Γιάννη Ζαμπούκη, νέο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για την εκλογική του επιτυχία στο δεύτερο γύρο της 2ας Ιουνίου. Καλή επιτυχία…

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αορίστου χρόνου όλοι οι γιατροί που υπηρετούν στις ΜΕΘ

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Νοεμβρίου 2020 0
Την προκήρυξη νέων θέσεων ώστε όλοι οι γιατροί που υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΕΣΥ να καταστούν αορίστου χρόνου, μετά από κρίση, προανήγγειλε ο…