Περιφερειακά αεροδρόμια: Εντός ημερών οι υπογραφές με τη Fraport-Slentel

Δημοσιεύτηκε στις: at 10 Δεκεμβρίου 2015
334 0

Μια «πολύ καλή σύμβαση» χαρακτήρισε χθες ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας τη σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Η σχετική σύμβαση, όπως είπε, θα υπογραφεί μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες και θα ήταν ευχής έργο για το ΤΑΙΠΕΔ η μεταβίβαση των αεροδρομίων να ολοκληρωθεί μέσα στην άνοιξη. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι κάτι τέτοιο μάλλον δεν είναι εφικτό, και ως συνέπεια η παράδοση των αεροδρομίων θα πρέπει να αναμένεται στο β΄ εξάμηνο του 2016.

Ο κ. Πιτσιόρλας, ερωτηθείς σχετικά, δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι η συμφωνία που έχει επιτευχθεί με τις Fraport-Slentel είναι ιδιαίτερα επικερδής για το ελληνικό Δημόσιο: «Η τωρινή διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ βρήκε τον διαγωνισμό ολοκληρωμένο. Εγώ υποστηρίζω με πάθος ότι η σύμβαση είναι πάρα πολύ καλή». Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι υπήρξαν πολλές επικρίσεις, ειδικά από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος δεν θέλησε να σχολιάσει τις απόψεις που εξέφρασε για τη συγκεκριμένη σύμβαση ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, αναφέροντας μόνον ότι οι απόψεις του υπουργού «μού είναι γνωστές αλλά δεν συμφωνώ με αυτές. Εμείς», κατέληξε, «αυτό που επιδιώξαμε και πετύχαμε είναι να ξεπεραστούν ανησυχίες και προβληματισμοί που υπήρξαν στην πλευρά των επενδυτών λόγω των πολιτικών εξελίξεων». Ο κ. Πιτσιόρλας εξήρε τον ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ στην προσπάθεια εφησυχασμού των επενδυτών Fraport και Slentel.

greecem05

Σε ό,τι αφορά το επιχειρούμενο δημοψήφισμα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ παρατήρησε ότι δεν έχει κανένα νομικό αποτέλεσμα στον διαγωνισμό και σημείωσε ότι ο καθένας δικαιούται να εκφράσει με όποιον τρόπο κρίνει καλύτερο τη διαφωνία του.

Τέλος, αναφερθείς στον ρόλο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είπε ότι ο πολλαπλός ρόλος (ρυθμιστικός, εμπορικός κ.λπ.) της συγκεκριμένης υπηρεσίας πρέπει να αλλάξει, και ο νέος ρόλος της να παραμείνει καθαρά ρυθμιστικός. «Εχουμε την ανάγκη να προσαρμόσουμε το θεσμικό μας πλαίσιο με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και με τρόπο που να αντιστοιχείται και με τη λειτουργία σε ευρωπαϊκή κλίμακα», είπε ο κ. Πιτσιόρλας και πρόσθεσε ότι η σχετική διαδικασία ολοκληρώνεται. Ακόμη, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό γεγονός για τον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική οικονομία ότι μια γερμανική εταιρεία επενδύει ένα τόσο μεγάλο ποσό στη χώρα μας. Παρατήρησε δε ότι το τίμημα των 1,23 δισ. ευρώ που θα καταβληθεί θα αποτελέσει τον βατήρα που θα πατήσει το ΤΑΙΠΕΔ για να πετύχει τον υψηλό στόχο εσόδων για τη νέα χρονιά που θα ξεκινήσει σε λίγο».

www.kathimerini.gr

 

Σχετικά άρθρα

Προκλητικός o Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών: Η Ελλάδα να αναλάβει την ευθύνη των συνόρων της

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Μαρτίου 2016 0
Προκλητικός για μια ακόμη φορά παρουσιάστηκε ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών Νικόλα Ποπόσκι μιλώντας στον ALPHA. Ο Ποπόσκι άφησε σαφείς αιχμές…

Συνεχίζει τη λειτουργία της η τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Μαΐου 2020 0
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συνεχίζει να λειτουργεί την ανώνυμη τηλεφωνική γραμμή  ψυχολογικής υποστήριξης, καθώς η «νέα κανονικότητα» είναι ένας νέος τρόπος…

Aπό όλες της Αστυνομικές Υπηρεσίες της Ελλάδας , Αστυνομικοί ζητούν εθελοντικά να αποσπαστούν στο Έβρο και να συνδράμουν στον αγώνα υπεράσπισης των συνόρων!

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Μαρτίου 2020 0
Αυτές τις μέρες και με όσα συμβαίνουν στον Τόπο μας παρατηρούμε την Τοπική Κοινωνία να θέλει να συνδράμει με όλους τους…

Ν. Γκαρά από Ολομέλεια ΟΑΣΕ: «Συνεργασία των κρατών της ΕΕ για διαχείριση προσφυγικού και ισότιμη κατανομή» 

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Φεβρουαρίου 2020 0
Την επιτακτική ανάγκη συνεργασίας των ευρωπαϊκών χωρών στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος και την ισότιμη κατανομή των προσφύγων έθεσε η…