«Πιάνουν λιμάνι» 9 επενδυτές για Αλεξανδρούπολη και Καβάλα

Δημοσιεύτηκε στις: at 20:45
96 0

TOY Κωστή Πλάντζο – www.newmoney.gr

Μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία για την ΛΑΡΚΟ, στην οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής 6 επενδυτικά σχήματα

Στη συγκρότηση ειδικής Κυβερνητικής Επιτροπής για την αξιοποίηση των λιμένων της χώρας προχωρά η κυβέρνηση, με εισήγηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

 Άμεσα πάντως προωθούνται οι αποκρατικοποιήσεις των λιμένων Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Ηγουμενίτσας. Για τα πρώτα δύο, μέσα στην ημέρα το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να ανακοινώσει ποιες περνάνε στην επόμενη φάση. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για να εξετάσουν τα πλήρη οικονομικά στοιχεία και να καταθέσουν προσφορές. Μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να αξιολογηθούν οι υποψηφιότητες και για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Αντίστοιχα, μέσα στον Απρίλιο επίσης, αναμένεται να προχωρήσει και η διαγωνιστική διαδικασία για την ΛΑΡΚΟ, στην οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής 6 υποψήφια επενδυτικά σχήματα.

Για τα λιμάνια Καβάλας και Αλεξανδρούπολης πάντως, όπου υπάρχουν 9 συμμετέχοντες, το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου θα αποφασίσει ποιοι θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση.  Και ανάμεσα σε αυτούς,  σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνεται και το αμερικανικό fund BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα:

Για παραχώρηση για 40 χρόνια τμήματος του λιμένα Φίλιππος Β΄ του «Οργανισμού Λιμένος Καβάλας Α.Ε.» (ΟΛΚ Α.Ε.)  εκδήλωσαν  ενδιαφέρον τα εξής 5 σχήματα:

1) PFIC LTD,

2) QUINTANA INFRASTRUCTURE + DEVELOPMENT, ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ IMERYS AE,

3) GOLDAIR CARGO & I.M.G.

4) ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS KAVALA (που απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP – EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) και

5) ο ΟΛΘ.

Στη διαδικασία πώλησης για το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, συμμετέχουν συνολικά  4 σχήματα:

1) QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT

2) ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ CAMERON S.A- GOLDAIR CARGO AE- BOLLORE AFRICA LOGISTICS

3) ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS (που απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP – EUROPORTS-EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) και

4) ΟΛΘ Α.Ε.

Για τη ΛΑΡΚΟ ο διεθνής διαγωνισμός αφορά μίσθωση των μεταλλείων στη Λάρυμνας και στο Λούτσι. Ενδιαφέρον για αυτά εκδήλωσαν οι εξής :

1) COMMODITY & MINING INSIGHT IRELAND LIMITED

2) GEK TERNA S.A. – AD HOLDINGS AG

3) MYTILINEOS S.A.

4) SOLWAY INVESTMENT GROUP LIMITED

5) THARISA PLC

6) TRAFIGURA GROUP Pte Ltd.

Οι σύμβουλοι αξιοποίησης του Ταμείου, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού (φάση δεσμευτικών προσφορών).

Σχετικά άρθρα

Αν δεν υπάρξει θαλάσσιος Έβρος, η νέα έρευνα του Ορούτς Ρέις, θα γίνει στο λιμάνι της Μεγίστης (των Χρήστου Κηπουρού και Πασχάλη Χριστοδούλου)

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Αυγούστου 2020 0
Αν δεν υπάρξει θαλάσσιος Έβρος, η νέα έρευνα του Ορούτς Ρέις, θα γίνει στο λιμάνι της Μεγίστης Των Χρήστου Κηπουρού…

Aσφαλιστικά μέτρα κατέθεσαν οι κάτοικοι & γονείς κατά της κεραίας κινητής τηλεφωνίας

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Αυγούστου 2017 0
Ασταμάτητοι οι κάτοικοι της περιοχής κοντά στα γυμνάσια στην Αλεξανδρούπολη, από την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα οικοδομής που…

Συντονιστικό Όργανο Πυροπροστασίας Δήμου Διδυμοτείχου: “Όχι φωτιές στις καλαμιές, για να μην έχουμε πυρκαγιές”

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Ιουλίου 2017 0
Υπό την προεδρία του Δημάρχου Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, συνεδρίασε τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017,  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου,…