Για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να επιστρέψουν στη δουλειά τους οι ανεμβολίαστοι υγεινομικοί μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο ίδιος δήλωσε στα «Παραπολιτικά 90,1» ότι οι αποφασίσεις της Δικαιοσύνης γίνονται σεβαστές. Επισήμανε ακόμη τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, λέγοντας ότι μόλις έχουμε το πλήρες κείμενο της απόφασης, θα μπουν όροι και προϋποθέσεις.

Είπε πως οι ανεμβολίαστοι αρνούνται την επιστήμη τους και πως ως ασθενής δεν θα ήθελε να τον κουράρει ένας ανεμβολίαστος γιατρός. Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια φροντίδα, είπε πως θα δοθούν αυξήσεις 10% στους γιατρούς.

Ο ίδιος τόνισε πως το νομοσχέδιο προβλέπει ότι σε περιοχές που είναι άγονες οι προκηρύξεις, δίνεται η δυνατότητα της μερικής απασχόλησης. Ανέφερε επίσης ότι δίνεται η δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να εργάζονται μία φορά την εβδομάδα στον ιδιωτικό τομέα.

Για τις ελλείψεις φαρμάκων τόνισε πως «επικαιροποιούμε τον κατάλογο και βάζουμε απαγόρευση στις εξαγωγές».

ΠΗΓΗ www.powergame.gr

Προηγούμενο άρθροΔιεθνής ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών….. Η πρόληψη, το μεγάλο ζητούμενο του μέλλοντος
Επόμενο άρθροΠαύλος Μιχαηλίδης: “Πρέπει να μειωθούν και να εξισορροπηστούν οι αντικειμενικές αξίες στο Δήμο Αλεξανδρουπολης”