«Πράσινο φως» Δρίτσα για τις εργασίες ανάδειξης των ιστορικών αποθηκών του ΟΣΕ στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:39
358 0

Το «πράσινο φως» έδωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας με απόφασή του στις 8/7/2016 για την εκτέλεση του έργου: «Ανάδειξη – Αξιοποίηση των Ιστορικών Αποθηκών του ΟΣΕ στο Λιμάνι Αλεξανδρούπολης».

Πρόκειται για εργασίες ανακαίνισης των υφιστάμενων αποθηκών, αλλά και για την ανέγερση δύο ακόμη, στις θέσεις αυτών που έχουν καταρρεύσει από το πέρασμα του χρόνου.

Οι αποθήκες, σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό Δήμου και ΟΛΑ και τους μελετητές, θα αποκατασταθούν και θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι πολιτισμού, ψυχαγωγίας και εστίασης.

Συγκεκριμένα, στις αποθήκες 1, 3 και 5 θα γίνουν εργασίες ανακαίνισης και αποκατάστασης, ενώ στις θέσεις 2 και 4, όπου υπάρχει ό,τι απέμεινε από τις αποθήκες, θα ανεγερθούν νέα κτίρια, με σεβασμό στο αρχιτεκτονικό στυλ των προϋπαρχουσών αποθηκών.

Ο υπουργός, στην απόφαση, αναφέρει ρητά πως κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα σε συνεργασία με την οικεία Λιμενική Αρχή για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του λιμένος.

www.alexpoli.gr

Σχετικά άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Ελλάδας να εφαρμόζει τους νόμους της στα σύνορά της

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Μαρτίου 2020 0
Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα στέλνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα σύνορα του Έβρου υπογραμμίζει πως οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το…

Κορωνοϊός: Θετικός 10χρονος από τη Σερβία που έκανε διακοπές στη Θάσο

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Ιουλίου 2020 0
Αγοράκι, ηλικίας δέκα ετών από τη Σερβία, που έκανε με την οικογένειά του διακοπές στη Θάσο, βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, στη διάρκεια εγχείρησης αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας στο νοσοκομείο Καβάλας. Το…

Γιάννης Ναϊτίδης: “Ας τιμήσουμε τον Άγιο Αθανάσιο ανάβοντας το καντηλάκι στο σπίτι μας”

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Ιανουαρίου 2021 0
Αναβίωση του εθίμου “Τάξιμο στον Άγιο Αθανάσιο” Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου, οι κάτοικοί του, τηρώντας την…