Το «πράσινο φως» έδωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας με απόφασή του στις 8/7/2016 για την εκτέλεση του έργου: «Ανάδειξη – Αξιοποίηση των Ιστορικών Αποθηκών του ΟΣΕ στο Λιμάνι Αλεξανδρούπολης».

Πρόκειται για εργασίες ανακαίνισης των υφιστάμενων αποθηκών, αλλά και για την ανέγερση δύο ακόμη, στις θέσεις αυτών που έχουν καταρρεύσει από το πέρασμα του χρόνου.

Οι αποθήκες, σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό Δήμου και ΟΛΑ και τους μελετητές, θα αποκατασταθούν και θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι πολιτισμού, ψυχαγωγίας και εστίασης.

Συγκεκριμένα, στις αποθήκες 1, 3 και 5 θα γίνουν εργασίες ανακαίνισης και αποκατάστασης, ενώ στις θέσεις 2 και 4, όπου υπάρχει ό,τι απέμεινε από τις αποθήκες, θα ανεγερθούν νέα κτίρια, με σεβασμό στο αρχιτεκτονικό στυλ των προϋπαρχουσών αποθηκών.

Ο υπουργός, στην απόφαση, αναφέρει ρητά πως κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα σε συνεργασία με την οικεία Λιμενική Αρχή για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του λιμένος.

www.alexpoli.gr

Προηγούμενο άρθροΔήμος Κομοτηνής: Προσβάσιμος τουρισμός για άτομα με αναπηρία
Επόμενο άρθροΝίκος Παπανικολόπουλος: “276 εκατ. στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για την ενίσχυση των υποδομών”