Τρεις αλλοδαποί, δυο άνδρες και μια γυναίκα, προσπάθησαν να εισάγουν παράνομα στη χώρα 45 πιστόλια από το τελωνείο των Κήπων και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας στην Αλεξανδρούπολη.

Οι αστυνομικοί με τη συνδρομή του σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών υλών «Μάγια» και των τελωνειακών υπαλλήλων, εντόπισαν τα 45 πιστόλια σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στον χώρο των αποσκευών του αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες.

Κατά την έρευνα στο όχημα βρέθηκαν επίσης δυο αναδιπλούμενα μαχαίρια, 18 πακέτα τσιγάρων για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, ένας μεταλλικός τρίφτης, εννέα κινητά τηλέφωνα και δώδεκα κάρτες (sim), μία ηλεκτρονική συσκευή, το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ καθώς και 27 νομίσματα και 10 τμήματα νομισμάτων, για τα οποία διερευνάται αν εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι τρεις συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί εθνικού τελωνειακού κώδικα, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Προηγούμενο άρθροΧριστόδουλος Τοψίδης: “Ο Περιφερειάρχης…θυμήθηκε τον βόρειο Έβρο!”
Επόμενο άρθροΠαναγιώτης Χαρέλας: “Φρέναραν τα σύμφωνα συμβίωσης στους Συνοριοφύλακες μετά την διοικητική έρευνα που διέταξε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας”