Ρεσιτάλ πιάνου στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε στις: at 12:44
1040 0

Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου  Θεσσαλονίκης διοργανώνει ρεσιτάλ πιάνου δύο Νέων Καλλιτεχνών, του Πύρρου Μαρματάκη και του Αλέξανδρου Κυριακόπουλου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 8.00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ωδείου Φαέθων (Μουσική Εταιρεία Αλεξανδρούπολης, 14ης Μαΐου 121).

Ο Πύρρος Μαρματάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1998. Πήρε το δίπλωμα το 2015 σε ηλικία 16 ετών με «Άριστα Παμψηφεί» και Α’ βραβείο ως μαθητής του Γ. Μάνεση. Αμέσως μετά συνεχίζει τις σπουδές του στο πιάνο με τον Δ. Τουφεξή. Είναι τεταρτοετής με υποτροφία στο πρόγραμμα Music Performance του Deree – The American College of Greece. Παρακολουθεί μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας με τον Δ. Πυλαρινό, εμφανίζεται συχνά ως πιανίστας σε συναυλίες διαφόρων πλαισίων και ετήσια στο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου. Ασχολείται με την σύνθεση και συγγραφή.

Ο Αλέξανδρος Κυριακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Κύθηρα, όπου ξεκίνησε πιάνο στο Ωδείο Αναγέννηση. Δεκαοκτώ ετών σήμερα, είναι απόφοιτος με δίγλωσσο ΙΒ από το Champion School και σπουδάζει στο Deree (BA Hons Music Performance). Είναι κάτοχος πτυχίων αρμονίας και αντίστιξης. Το 2016 έλαβε διάκριση στις εξετάσεις του Royal Schools of Music, το 2017 του απονεμήθηκε το Diploma of Music και το 2019 το δίπλωμα πιάνου. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια παρακολουθεί μαθήματα με τον Δ.Τουφεξή. Το 2018 έδωσε το πρώτο του ρεσιτάλ στον Παρνασσό για την ΜΚΟ Aurora.

Στο ρεσιτάλ θα ερμηνευθούν έργα των, S. Rachmaninoff, F. Chopin, C.Debussy, Ν.Σκαλκώτας, L.Janacek, αλλά και του P.Marmatakis.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σχετικά άρθρα

Χειμώνας στον υγρότοπο

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Δεκεμβρίου 2017 0
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης οι πρώτες χειμερινές καταγραφές των πουλιών. Καταμετρήθηκαν αρκετά υδρόβια πτηνά…

Πανήγυρις Αγ. Ιωάννου Τυχερού

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Αυγούστου 2016 0
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΤΥΧΕΡΟΥ   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   Σᾶς προσκαλοῦμε νὰ παρευρεθεῖτε στὴν Ἐκκλησιαστικὴ Πανήγυρη…

Νέα δράση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης: «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ»

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Φεβρουαρίου 2021 0
Τι συμβαίνει σε μια βιβλιοθήκη όταν έρχεται το βράδυ και σβήνουν τα φώτα; Μουσική, φωνές συζητήσεις, γέλια και πατημασιές ακούγονται…