Σαν σήμερα… Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου

Δημοσιεύτηκε στις: at 5 Νοεμβρίου 2020
2495 0

Το ημερολόγιο της ιστορίας της πόλεως μας, έγγραφε… Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2004

Όλα ήταν έτοιμα από το πρωί… ο κόσμος είχε κατέβει στην Λεωφόρο Δημοκρατίας για να υποδεχθεί τον νέο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως!

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η υποδοχή του νέου Ποιμενάρχη έγινε στο κέντρο της Αλεξανδρουπολης από Δήμαρχο της πόλεως , των τοπικών αρχών, του ιερού κλήρου, των φορέων και του λαού.

Μετά την προσφώνηση και το καλωσόρισμα από τον κ. Αλεξανδρή υπήρξε η αντιφώνηση από τον νέο Μητροπολίτη , ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, τον ιερό κλήρο και τον λαό του Θεού για την θερμή υποδοχή.

Αργότερα  στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης παρέδωσε την ποιμαντορική ράβδο ενώπιον του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος , στον νέο Μητροπολιτη.

Ακολούθησε η τελετή ενθρονίσεως εντός του Ναού όπου ο κόσμος της Αλεξανδρουπολης είχε γεμίσει ασφυκτικά.

Τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως δέχθηκε τις ευχές του προκατόχου του , νυν Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου , από τον κλήρο και τον λαό της πόλεως.

πηγή φωτογραφιών: Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως

Σχετικά άρθρα

Αγροτικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης: “Ο αγώνας των ακριτών του Έβρου ποινικοποήθηκε!”

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Σεπτεμβρίου 2020 0
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΚΡΙΤΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ! Μετά την πρωτόδικη καταδίκη του συναδέρφου κτηνοτρόφου, όλοι εμείς, οι ακρίτες του Έβρου,…

Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης στην θέση του Αν. Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας – Ανακοινώθηκε η «σκιώδης» Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Νοεμβρίου 2016 0
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με σκοπό, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή του κόμματος, τη βελτίωση και την καλύτερη αποτελεσματικότητα…