ΣΕ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ HOT SPOT ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ: HOT SPOT και ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Με ανάρτηση στη “Διαύγεια” στις 29.12.2020 προκηρύσεται η ανάληψη δράσεων για τη δημιουργία ενός νέου Hot Spot στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Μιλάμε βεβαίως για τον ευαίσθητο και εγκαταλελειμμένο Β. Έβρο, που όπως έχω πει και γράψει επανειλλημένως, από το 1981 και μετά έχει χάσει τον μισό πληθυσμό του.

Αυτό το απίθανο κράτος που δεν είχε ποτέ σχέδιο και πολιτική για την περιφέρειά του, έχει σχέδιο, ενδιαφέρον και κονδύλια για να φιλοξενήσει τον πάσα ένα που θα έλθει απρόσκλητος εξ “Αφροασίας”. Δράμα και ειρωνία, αλλά και φαρσοκωμωδία πολιτικής ορθότητας προς λήψη ευρωπαϊκών επαίνων και κονδυλίων. Η Ιστορία όμως δεν συγχωρεί. Οι συνέπειες “θα επιπέσουν επί τας κεφαλάς των επερχόμενων γενεών” που δεν θα μπορούν να βρουν τους πρωταίτιους για να τους τιμωρήσουν.

Όπως αναφέρεται επί λέξει στην πρόσκληση ενδιαφέροντος:

“Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία μιας ενιαίας ελεγχόμενης δομής φιλοξενίας […]”. “Η δομή θα χωροθετηθεί στο Δ.Δ. Φυλακίου, Δήμου Κυπρίνου στο Ν. Έβρο, θα αναπτυχθεί σε έκταση επιφάνειας περίπου 72.500 τ.μ. και θα γειτνιάζει με το υφιστάμενο ΚΥΤ στο Φυλάκιο Έβρου. Η συνολική δυναμικότητα της δομής θα είναι 1.500 φιλοξενούμενοι.”


Ο Αναστάσιος Λαυρέντζος κατέχει διπλώματα μεταπτυχιακής ειδίκευσης (MSc) στα Οικονομικά Μαθηματικά (Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών) και στη Θεωρητική Φυσική (Παν/μιο Κρήτης). Έχει πτυχίο Φυσικής (Παν/μιο Αθηνών). Έχει εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος στον τομέα Διαχείρισης Κινδύνων σε μεγάλους ελληνικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και στο πλαίσιο αυτό έχει επισκεφτεί πολλές βαλκανικές χώρες (Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία). Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης ως επιστημονικός επιμελητής. Διδάσκει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών. Αρθρογραφεί τακτικά για την οικονομία και τα εθνικά θέματα σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Έχει γράψει το βιβλίο «Η Θράκη στο μεταίχμιο». Η αρθρογραφία του είναι συγκεντρωμένη στο προσωπικό του ιστολόγιο enausis.blogspot.gr.

Προηγούμενο άρθροΠαράταση του αυστηρού lockdown σε Αγιοχώρι, Νέδα και Ήπιο του Δήμου Αρριανών
Επόμενο άρθροΑνάπτυξη δεν έρχεται με τη δημιουργία hot-spots (γράφει ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης)