Σε φάση έντασης οι ελληνοτουρκικές σχέσεις – Ακόμα σε «κόκκινο συναγερμό» οι ΕΔ της χώρας

Δημοσιεύτηκε στις: at 17 Ιουλίου 2016
281 0

της Μαρίνας Νικολάκη

Εντατικοποιούνται πλέον οι έλεγχοι στα ελληνοτουρκικά σύνορα υπό τον φόβο ότι οι πραξικοπηματίες που διαφεύγουν μέχρι στιγμής της σύλληψης για την απόπειρα πραξικοπήματος της Παρασκευής, θα προσπαθήσουν να εισέλθουν στην χώρα μας προκειμένου να αποφύγουν τις ανηλεείς διώξεις που ξεκίνησε η τουρκική κυβέρνηση.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις και το λιμενικό, ιδίως στον Έβρο και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ενώ οι  ελληνικές αρχές παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή, για το ενδεχόμενο νέων επιπλοκών που μπορεί να παρουσιαστούν στις διπλωματικές σχέσεις, με επανάληψη γεγονότων όπως αυτό της Αλεξανδρούπολης.

Καμουφλαρισμένοι πίσω από τη «μάσκα» των προσφύγων και εκμεταλλευόμενοι τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα τούρκοι υπήκοοι είναι πιθανόν να επιχειρήσουν να περάσουν σε ελληνικά νησιά από τη θαλάσσα, για να γλιτώσουν την έκδοσή τους στην Τουρκία, όπως θα συμβεί τελικά με τους οκτώ αξιωματικούς που έφθασαν χθες με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Κωνσταντινούπολη.

pronews.gr

Σχετικά άρθρα

Χαρά Κεφαλίδου: “Ποια είναι τα 151 δημόσια ακίνητα από το Νομό Έβρου που εκχωρούνται στους δανειστές;”

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Σεπτεμβρίου 2018 0
Ερώτηση προς τoν Υπουργό Οικονομικών κο Ε.Τσακαλώτο κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετικά με τα 151…