Σημαντική επιτυχία στο Ευρωκοινοβούλιο για τις αποζημιώσεις στον Έβρο!

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:18
499 0

Με επιτυχία στέφθηκαν οι προσπάθειες του επικεφαλής της ομάδας των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, μετά από την παρέμβαση και ενημέρωση του Βουλευτή Έβρου της Ν.Δ. Αν. Δημοσχάκη σε ότι αφορά την αποζημίωση καταστροφών από τις πλημμύρες των αρχών του 2015 σε Ελλάδα και Βουλγαρία και ειδικά στον Έβρο.

Οι αποζημιώσεις αφορούν δημόσια κτίρια και υποδομές, όπως και ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία, επιχειρήσεις, γεωργικές εκμεταλλεύσεις κλπ.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Ευρωβουλευτή κ. Κεφαλογιάννη:

«Εγκρίθηκε η παροχή βοήθειας στην Ελλάδα λόγω φυσικών καταστροφών στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα

Μετά από επανειλημμένες παρεμβάσεις και ερωτήσεις μου στις 4/2/2015 (βλ. http://www.m-k.gr/evropaika-themata/1067-2015-02-04-17-18-48) και στις 7/2/2015 (βλ. http://www.m-k.gr/evropaika-themata/1072-2015-02-07-09-32-20) εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η παροχή βοήθειας ύψους 16,3 εκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα και την Βουλγαρία για την αποζημίωση σε καταστροφές που προκλήθηκαν από καιρικά φαινόμενα σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, οι πλημμύρες κατέστρεψαν δημόσια κτίρια, ιδιωτικές κατοικίες, επιχειρήσεις, γεωργικές εκτάσεις και χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς στην κεντρική χώρα και στην περιοχή του Έβρου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης θα επιστρέψει μέρος του κόστους που οι δύο χώρες επωμίστηκαν για την αποκατάσταση των ζημιών μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη νοτιοανατολική Βουλγαρία και την κεντρική, ανατολική και δυτική Ελλάδα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2015.»

 

Σχετικά άρθρα

Αγροτικός & Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης: “Οι ζημιές είναι τεράστιες μετά την τελευταία κακοκαιρία”

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Ιανουαρίου 2021 0
Σε ανακοίνωσή του . ο Αγροτικός & Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης αναφέρει: Δυστυχώς μετά την τελευταία κακοκαιρία και τους πρωτοφανής για…