Σκότωσαν πέντε άγρια άλογα στο Δέλτα του Έβρου

Δημοσιεύτηκε στις: at 10:04
856 0

Αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα ήρθαν σήμερα (30/10) κάτοικοι του Δέλτα του Έβρου, όταν εντόπισαν σε κανάλι της περιοχής πέντε νεκρά άγρια άλογα.

Ο εντοπισμός των κουφαριών των ζώων μέσα στο κανάλι προκάλεσε αρχικά αμηχανία, αφού κανείς δεν μπορούσε να εκτιμήσει την αιτία του θανάτου τους και όλα τα ενδεχόμενα ήταν ανοιχτά (από πνιγμό μέχρι δολοφονία).

Δυστυχώς όμως, η ανάσυρση των κουφαριών κατέδειξε και την αιτία του θανάτου τους, που ήταν το πιο εφιαλτικό σενάριο: τα άλογα είχαν πυροβοληθεί. Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει ότι κάποιος ή κάποιοι προχώρησαν εσκεμμένα σε αυτή την ενέργεια και μάλιστα x5.

Οι κάτοικοι του Δέλτα προφανώς ανέσυραν τα άλογα και φρόντισαν για την ταφή τους, όμως το συμβάν έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στην εκεί κοινωνία.

Τα άλογα του Δέλτα του Έβρου μπορεί να μην είναι τόσο γνωστά όσο τα φλαμίνγκο ή τα άλλα υδρόβια πτηνά του, αλλά οι αγέλες τους αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πανίδας του. Εν τω μεταξύ είναι ελάχιστες έως και μηδαμινές οι φορές που κάποιος δραστηριοποιούμενος στο Δέλτα του Έβρου έχει παραπονεθεί για προβλήματα που προκύπτουν από τα άλογα και αυτό κάνει το συμβάν ακόμη πιο περίπλοκο (σ.σ. όχι ότι αν τα άλογα «ενοχλούσαν» η δολοφονία τους θα ήταν η λύση, προφανώς, απλά η απολύτως αναίτια δολοφονία τους κάνει το συμβάν ακόμα πιο αποτρόπαιο).

Οι φωτογραφίες είναι από το Facebook της Μελαχροινής Μαρτίδου

ΠΗΓΗ:reportal.gr

Σχετικά άρθρα

Αναστάσιος  Δημοσχάκης: “Τα Τελωνεία της Χώρας δεν χρειάζονται μόνο γεφυροπλάστιγγες αλλά και προσωπικό για την λειτουργία τους”

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Ιανουαρίου 2018 0
Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών στην Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας και Επίτιμος Αρχηγός της…

Ολοκληρώθηκε η 4η Συνεδριακή Διάσκεψη της Κ.Ε.Δ.Ε. με ψηφιακό οικοδεσπότη την Π.Ε.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Νοεμβρίου 2020 0
Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Δεν μπορεί να υπάρξει σύγχρονη Αυτοδιοίκηση, στην υπηρεσία των τοπικών μας κοινωνιών, αν δεν διαθέτουμε νέα…

Αναβάλλονται οι προγραμματισμένες από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης συναυλίες του Μάριου Φραγκούλη και του Γιώργου Κατσαρού

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Αυγούστου 2020 0
Ακολουθώντας τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, με προτεραιότητα την προάσπιση της δημόσιας υγείας…

Ο ΤΑΡ και το Ίδρυμα Μποδοσάκη ενώνουν τις δυνάμεις τους για την υλοποίηση κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Σεπτεμβρίου 2017 0
Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ AG) και το Ίδρυμα Μποδοσάκη ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους με αντικείμενο τον…