Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκαν Παναγιωτόπουλος – Πάιατ για την άσκηση DEFENDER Europe 2021

Δημοσιεύτηκε στις: at 14:27
69 0

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκαν ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

Μαζί με ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ και της Βρετανίας, όπως ο στρατηγός Κρίστοφερ Μόχαν της 21ης Διοίκησης Υποστήριξης Θεάτρου Επιχειρήσεων (ΤSC) και ο υποστράτηγος Αϊβον Τζόουνς (CFA), Διοικητής Σχεδίων και Επιχειρήσεων του Βρετανικού Στρατού, επιθεώρησαν τις προετοιμασίες που γίνονται στο χώρο του λιμανιού για την προώθηση εξοπλισμού και υλικού στις δυνάμεις οι οποίες μετέχουν στην άσκηση DEFENDER Europe 2021.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Η επίσκεψη αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στη μακρά αλυσίδα της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας και εμπιστοσύνης, καθώς και ξεκάθαρη ένδειξη στήριξης της Ελλάδας από τους ΝΑΤΟϊκούς αξιωματούχους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν στρατηγικής σημασίας το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και για το λόγο αυτό άλλωστε θα συμπεριληφθεί στη νέα επικαιροποίηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας και ειδικότερα στη λίστα με τις εγκαταστάσεις και τους στρατιωτικούς χώρους που θα μπορεί να χρησιμοποιεί η υπερδύναμη στη χώρα μας.

Σχετικά άρθρα

«Εμνήσθην Ημερών Αρχαίων Θεομητορικών» – Παναγία Καμαριώτισσα η εν αιχμαλωσία απορφανεμένη βυζαντινή ιερά μονή της Χάλκης (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Αυγούστου 2018 0
«Εμνήσθην Ημερών Αρχαίων Θεομητορικών» Παναγία Καμαριώτισσα η εν αιχμαλωσία απορφανεμένη βυζαντινή ιερά μονή της Χάλκης Παρήλθαν ως ροή ύδατος ρύακος…

Η πραγματικότητα του σιδηροδρόμου στον Έβρο και στη Θράκη και οι προτεραιότητες της περιοχής” (του Δ.Μακροδημόπουλου)

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Σεπτεμβρίου 2016 0
Προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη Κύριε Αντιπρόεδρε Παίρνω το θάρρος να απευθυνθώ σε εσάς κοινοποιώντας επιστολή μου προς…