Συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στο «2ο Διεθνές Εργαστήρι του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού» στη Βουλγαρία

Δημοσιεύτηκε στις: at 5 Ιουλίου 2017
342 0

Σε συνέχεια του «1ου Διεθνούς Εργαστηρίου του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού», που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στην Αλεξανδρούπολη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού διοργάνωσε στη Σόφια της Βουλγαρίας, στις 27 και 28 Ιουνίου, το «2ο Διεθνές Εργαστήρι του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού».
Τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο εκπροσώπησε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης, ο οποίος επεσήμανε τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντική η συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στην «Πρωτοβουλία Τουριστικής Ανάπτυξης του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού»:

1. Η Περιφέρεια συνεργάζεται και αποκτά σημαντικούς συμμάχους όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού.
2. Οι τοπικοί φορείς δικτυώνονται με διεθνείς παράγοντες του τουρισμού και υπάρχει διάχυση γνώσης στη τοπική κοινωνία σε θέματα ανάδειξης του τουριστικού μας προϊόντος.
3. Αναδεικνύονται οι πολιτιστικές και ιστορικές διαδρομές της Περιφέρειάς μας.
4. Αναδεικνύονται τα τοπικά πολιτιστικά αγαθά και τα προϊόντα μας.
5. Αναβαθμίζεται η διαπεριφερειακή και διασυνοριακή συνεργασία σε θέματα τουρισμού και διευκόλυνσης της μετακίνησης.

Κλείνοντας, ο κ. Αντωνιάδης υπογράμμισε ότι «παρά το γεγονός ότι Ελλάδα και Κίνα απέχουμε σημαντικά και έχουμε διαφορετικές ιστορικές και κοινωνικές πορείες, έχουμε, εντούτοις, πολύ σημαντικούς πολιτισμούς για τους οποίους τρέφουμε αμοιβαίο σεβασμό και θαυμασμό».

Σχετικά άρθρα

Η Πανεύφημος Αγία Ευφημία ως κριτήριο Ορθοδοξίας και Ορθοπραξίας (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Ιουλίου 2018 0
Πανηγυρίζει το Πάνσεπτο Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου φυλάσσεται το τίμιο λείψανό της Ο θεόπνευστος υμνογράφος  της Εκκλησίας απευθυνόμενος προς την Μεγαλομάρτυρα…