Συνάντηση Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασία του Πολίτη

Δημοσιεύτηκε στις: at 9:20 πμ
384 0

Την 31-10-2017 και ώρα 17:00 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αντιπροσωπεία της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας, παρουσία του Προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ Γρηγορίου και του Προέδρου του Δ.Σ της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ Χρήστου, συναντήθηκε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΤΟΣΚΑ Νικόλαο, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο και την Επιθεωρήτρια Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων κα. ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Ζαχαρούλα.

Στη συνάντηση που διήρκησε μία ώρα περίπου τέθηκα-συζητήθηκαν θέματα-προβλήματα που απασχολούν την Δ.Α Ορεστιάδας τα σημαντικότερα από τα οποία ήταν:

Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού στη Δ.Α Ορεστιάδας καθώς υπάρχουν περίπου 60 κενές οργανικές θέσεις και ζητήθηκε από την Ένωση η άμεση ενίσχυση με προσωπικό, με αποσπάσεις Αστυνομικών είτε με δαπάνες είτε χωρίς δαπάνες δημοσίου και κάλυψη μέρους των κενών οργανικών θέσεων κατά τις τακτικές μεταθέσεις.

Επίσης συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α και στο Κ.Υ.Τ Ορεστιάδας και ζητήθηκε από την Ένωση να ανατεθεί η φύλαξη και η διαχείριση του Κ.Υ.Τ σε εταιρία υπηρεσιών ασφαλείας(security), όπως ίσχυε  και στο παρελθόν ώστε να αποφορτιστούν οι υπηρεσίες που ενισχύουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες .

Αναφορά έγινε για την ενίσχυση των υπηρεσιών με οχήματα, καθώς και για τα οχήματα ειδικού τύπου, για τα οποία δεσμεύτηκαν ότι  θα δοθούν άμεσα στις υπηρεσίες.

Τέλος ειδική αναφορά  έγινε για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό των υπηρεσιών, τις επισκευές οχημάτων, τις θερμικές κάμερες καθώς και για τις κάμερες κατά μήκος του αποτρεπτικού εμποδίου( φράχτης).

Η πολιτική και φυσική ηγεσία συμμερίστηκε τους προβληματισμούς που τέθηκαν από την Ένωση, γνωρίζοντας μέρος των προβλημάτων και δεσμεύτηκαν στα ζητήματα που είναι τεχνικά εφικτό να δοθεί άμεσα λύση ενώ στα θέματα που απαιτούν περαιτέρω γραφειοκρατικές διαδικασίες θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να επέλθει νομοθετική ρύθμιση.

Η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας ευχαριστεί τον κ. Υπουργό , τον κ. Αρχηγό και την κα. Επιθεωρήτρια για την προσοχή και την ευαισθησία που επέδειξαν στα προβλήματα που απασχολούν τη Διεύθυνση και τα οποία αποτέλεσαν αντικείμενο μιας εποικοδομητικής και επί της ουσίας συζήτησης που πραγματοποιήθηκε κατά τη συνάντησή μας μαζί τους.

Σχετικά άρθρα

Πολυκοινωνικό Δήμου Αλεξανδρούπολης: «Προσφέρω – Στηρίζω – Δίνω χαμόγελο στα παιδιά»

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Δεκεμβρίου 2018 0
  Το «ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ»  Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Αλεξανδρούπολης στα πλαίσια της προσπάθειας για άμβλυση  των αναγκών οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας για τις…

Οι δύο άγνωστοι Πατριαρχικοί και Συνοδικοί Τόμοι (1908 και 1922) του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τις Εκκλησιαστικές επαρχίες της Διασποράς (Αμερικής, Ευρώπης, Αυστραλίας) (του Ιωάννη Ελ. Σιδηρά)

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Νοεμβρίου 2016 0
Οι δύο άγνωστοι Πατριαρχικοί και Συνοδικοί Τόμοι (1908 και 1922) του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τις Εκκλησιαστικές επαρχίες της Διασποράς (Αμερικής,…

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων Αλεξανδρούπολης συζήτησε για τη σωστή χρήση του ποδηλάτου κ τα οφέλη της ποδηλασίας

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Μαΐου 2017 0
Συνεδρίασε το Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, το απόγευμα της Τετάρτης 24 Μαΐου 2017 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Η θεματολογία – συζήτηση είχε…

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Ανεξέλεγκτη βαίνει η κατάσταση στον Έβρο! Η κυβέρνηση των ανοικτών συνόρων είναι υπαίτια διατάραξης της γαλήνης και της ομαλής διαβίωσης στα χερσαία σύνορα!”

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Οκτωβρίου 2018 0
Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη & Μεταναστευτικής Πολιτικής, κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ,…

Την ώρα που θέλουν να κρατήσουν τις θρησκείες μακριά από την πολιτική… Δωρεάν Ιντερνετ & συνδρομητική τηλεόραση… μόνο σε Μουσουλμάνους!

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Νοεμβρίου 2016 0
Αρχίζει η υλοποίηση από την κυβέρνηση της δωρεάν παροχής – ή με επιδότηση- ίντερνετ στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της…