Συνάντηση Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασία του Πολίτη

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:20
460 0

Την 31-10-2017 και ώρα 17:00 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αντιπροσωπεία της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας, παρουσία του Προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ Γρηγορίου και του Προέδρου του Δ.Σ της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ Χρήστου, συναντήθηκε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΤΟΣΚΑ Νικόλαο, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο και την Επιθεωρήτρια Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων κα. ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Ζαχαρούλα.

Στη συνάντηση που διήρκησε μία ώρα περίπου τέθηκα-συζητήθηκαν θέματα-προβλήματα που απασχολούν την Δ.Α Ορεστιάδας τα σημαντικότερα από τα οποία ήταν:

Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού στη Δ.Α Ορεστιάδας καθώς υπάρχουν περίπου 60 κενές οργανικές θέσεις και ζητήθηκε από την Ένωση η άμεση ενίσχυση με προσωπικό, με αποσπάσεις Αστυνομικών είτε με δαπάνες είτε χωρίς δαπάνες δημοσίου και κάλυψη μέρους των κενών οργανικών θέσεων κατά τις τακτικές μεταθέσεις.

Επίσης συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α και στο Κ.Υ.Τ Ορεστιάδας και ζητήθηκε από την Ένωση να ανατεθεί η φύλαξη και η διαχείριση του Κ.Υ.Τ σε εταιρία υπηρεσιών ασφαλείας(security), όπως ίσχυε  και στο παρελθόν ώστε να αποφορτιστούν οι υπηρεσίες που ενισχύουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες .

Αναφορά έγινε για την ενίσχυση των υπηρεσιών με οχήματα, καθώς και για τα οχήματα ειδικού τύπου, για τα οποία δεσμεύτηκαν ότι  θα δοθούν άμεσα στις υπηρεσίες.

Τέλος ειδική αναφορά  έγινε για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό των υπηρεσιών, τις επισκευές οχημάτων, τις θερμικές κάμερες καθώς και για τις κάμερες κατά μήκος του αποτρεπτικού εμποδίου( φράχτης).

Η πολιτική και φυσική ηγεσία συμμερίστηκε τους προβληματισμούς που τέθηκαν από την Ένωση, γνωρίζοντας μέρος των προβλημάτων και δεσμεύτηκαν στα ζητήματα που είναι τεχνικά εφικτό να δοθεί άμεσα λύση ενώ στα θέματα που απαιτούν περαιτέρω γραφειοκρατικές διαδικασίες θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να επέλθει νομοθετική ρύθμιση.

Η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας ευχαριστεί τον κ. Υπουργό , τον κ. Αρχηγό και την κα. Επιθεωρήτρια για την προσοχή και την ευαισθησία που επέδειξαν στα προβλήματα που απασχολούν τη Διεύθυνση και τα οποία αποτέλεσαν αντικείμενο μιας εποικοδομητικής και επί της ουσίας συζήτησης που πραγματοποιήθηκε κατά τη συνάντησή μας μαζί τους.

Σχετικά άρθρα

Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης «πόθεν έσχες» για το οικονομικό έτος 2016 (χρήση 2015) των βουλευτών του Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Δεκεμβρίου 2017 0
Γεώργιος Καϊσάς: Πόθεν Έσχες 2016 (χρήση 2015) συνολικά έσοδα (μαζί με της συζύγου του): 103.384, 64 ευρώ 18 Ακίνητα και εμπράγματα δικαιώματα επί…