Πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε μια προσπάθεια στην Αλεξανδρούπολη από μια μικρή ομάδα ανθρώπων με αγάπη για τη μουσική. Η ομάδα μεγάλωσε γρήγορα και το όνειρο της δημιουργίας ενός συλλόγου μουσικών έγινε πραγματικότητα.

Η “Μουσική Συνάντηση” του Σεπτεμβρίου είναι πλέον αναπόσπαστο και σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του ΣΥ.Μ.Α. με βασικό σκοπό την ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, τη συνεργασία μεταξύ των καλλιτεχνών αλλά και το να φέρει σε μια πρώτη επαφή με την μουσική μικρούς αλλά και μεγάλους.

Η φετινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 με αφορμή τον εορτασμό του μαγικού απόγευματος που έθεσε τις βάσεις του συλλόγου μας. Σημείο συνάντησης δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το μέρος που έγιναν οι πρώτες ζυμώσεις και συζητήσεις για τη δημιουργία του συλλόγου. Τον υπέροχο πλατανότοπο της Μαΐστρου, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που στάθηκε αρωγός από τα πρώτα βήματα αυτής της προσπάθειας.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο δράσεις. Η πρώτη πραγματοποιηθηκε το πρωί του Σαββάτου και αφορά τα παιδιά. Εκεί με τις “Ηχο-περιπέτειες στο δάσος” οι μικροί μας φίλοι γνώρισαν και ήρθαν πιο κοντά στη μουσική μέσα από μουσικά παιχνίδια και την κατασκευή αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων.

Όσο για την δεύτερη δράση που θα ξεκινήσει στις 20:00, ο ΣΥ.Μ.Α. καλεί όλους είτε ασχολείται με κάποιο μουσικό όργανο είτε όχι, σε ένα ατελείωτο jam party. Επίσης μας καλεί να φέρουμε τα μουσικά όργανά μας για να δημιουργήσουμε σχήματα, να jammάρουμε και να γιορτάσουμε. Δεν είναι διαγωνισμός, και δεν θα υπάρχει κριτική επιτροπή. Σε αυτή την εκδήλωση χωράνε όλοι, είτε παίζουν επαγγελματικά είτε είναι μουσικοί δωματίου. Ο χώρος της εκδήλωσης θα είναι μουσικά εξοπλισμένος και η απουσία της σκηνής θα κάνει το κλίμα πιο οικείο για τους μη μυημένους στο σανίδι.

Η είσοδος στο χώρο της εκδήλωσης είναι δωρεάν για όλους.

Προηγούμενο άρθροΨαράς «ξαναζωντάνεψε» εκκλησάκι του Αγίου Ανθίμου , στην καρδιά των συνόρων του ελληνικού έθνους, στο Δέλτα του ποταμού Εβρου
Επόμενο άρθρο170 πολίτες της Αλεξανδρούπολης υπογράφουν ψήφισμα για την Κλιματική Δράση