Την παρέμβαση της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη για το ΚΥΤ Φυλακίου και τις πλημμύρες στον Έβρο ζήτησε η Ν. Γκαρά

Δημοσιεύτηκε στις: at 17:40
128 0

Τη συζήτηση της κυβερνητικής απόφασης για τη δημιουργία μόνιμης δομής διαμονής προσφύγων και μεταναστών στο Φυλάκιο Έβρου, σε ειδική συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη, ζήτησε η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νατάσα Γκαρά, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής στη Βουλή την Τρίτη, 19.1.2021.

Η Ν. Γκαρά αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού, κου Μηταράκη, που αλλάζει τον εθνικό σχεδιασμό για τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, στις επιπτώσεις και τους κινδύνους που επιφυλάσσει μία τέτοια εξέλιξη, ενώ χαρακτήρισε ανεξήγητη και αναιτιολόγητη αυτή την απόφαση.

Παράλληλα, σημείωσε ότι σύσσωμη η τοπική κοινωνία του Έβρου, οι κάτοικοι και οι φορείς αντιδρούν και δεν έχουν πειστεί για την αναγκαιότητα δημιουργίας μίας νέας πολυπληθούς δομής μόνιμης διαμονής στα σύνορα του Έβρου, ενώ ζητούν την ανάκλησή της, όπως και τη συντήρηση – βελτίωση των υφιστάμενων δομών.

«Ζητώ στην επόμενη συνεδρίασή της διακομματικής Επιτροπής να συζητηθεί αναλυτικά το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό ζήτημα και ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού στον Έβρο. Η επιτροπή πρέπει να πάρει θέση και να παρέμβει για την ανάκληση αυτής της απόφασης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, η Ν. Γκαρά ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για τις εκτεταμένες ζημιές από τις πλημμύρες σε επιχειρήσεις, οικίες, αγροτικές καλλιέργειες, υποδομές και άρδευση.

Πρότεινε η αντιπλημμυρική θωράκιση, η επίσπευση υλοποίησης των αναγκαίων έργων και η γενναία χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών, καθώς και η ενίσχυση των πληγέντων, να αποτελέσει θέμα συζήτησης της Διακομματικής Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη πήραν παράταση έως τις 28 Απριλίου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι συνεδριάσεις, οι επισκέψεις στη Θράκη και η έκδοση των πορισμάτων.

Σχετικά άρθρα

Ευάγγελος Ανδρεάδης: «Ημερίδα για την Παιδική Βαρηκοΐα την Κυριακή 10/4 στην Αλεξανδρούπολη»

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Απριλίου 2016 0
Στις «Πρωινές Αλχημείες» με τους Γιάννη Ναλμπάντη, Κοσμά Πανταζή & Μαριάννα Μπόρτζιου μίλησε ο Ακοολόγος Ευάγγελος Ανδρεάδης. Ακούστε ολόκληρη τη…

Αργούν να μαζευτούν τα σκουπίδια το Σαββατοκύριακο – Αρνούνται να βάλουν τα σκουπίδια εντός του κάδου συμπολίτες μας

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Σεπτεμβρίου 2018 0
  Αργούν να μαζευτούν τα σκουπίδια το Σαββατοκύριακο αναφέρουν φίλοι του MAXIMUM FM 93,6 Παράλληλα υπάρχουν και κάτοικοι της πόλης…

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας , η Αλεξανδρούπολη γιόρτασε τα Ελευθέρια της (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Μαΐου 2018 0
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του υφυπουργού εξωτερικών και εκπροσώπου της Κυβέρνησης κ. Τέρενς Κουίκ , του προέδρου της…