Την Τρίτη 1 Οκτώβρη 2019 συνεδρίασε η ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ παρουσία του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη. Στη συνεδρίασή της η ΠΣΕ:

Δημοσιεύτηκε στις: at 5 Οκτωβρίου 2019
361 0

Α) Συζήτησε το θέμα του χρυσού στη Θράκη που επανέφερε ο σημερινός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςπαραλείποντας και υποτιμώντας την πρόσφατη απόρριψη περιβαλλοντικής αδειοδότησης και τις αρνητικές θέσεις των φορέων.

Η ΠΣΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στο σχέδιο εξόρυξης, γιατί πρόκειται για ένα σχέδιο καταστροφικό για το περιβάλλον και το οποίο αντιστρατεύεται τις άλλες παραγωγικές λειτουργίες της ΑΜΘ είτε αυτές σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα είτε τον τουρισμό. Η αναγκαία παραγωγική ανασυγκρότηση της ΑΜΘ δεν μπορεί να περιλαμβάνει τέτοιου είδους δραστηριότητες. Με βάση το Αναπτυξιακό Συνέδριο και το Χωροταξικό σχέδιο που εγκρίθηκε τον Οκτώβριο του 2018 έχει ήδη δρομολογηθεί ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης στην περιοχή, συμβατό με τους φυσικούς πόρους, τη γεωπολιτική θέση αλλά και τις ανάγκες και τις προτάσεις των ανθρώπων και των φορέων της περιοχής.

Θεωρούμε ότι η επιλογή της εξόρυξης χρυσού είναι καταδικασμένη στη συνείδηση των πολιτών, όμως η επαναφορά τηςαπό την κυβέρνηση επιβάλλει να υπάρχει εγρήγορση από τους θεσμικούς φορείς και τους πολίτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ θα είναι αλληλέγγυος σε κάθε κίνηση αντίδρασης, ήδη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΜΘ τοποθετήθηκαν με κείμενό τους από την πρώτη στιγμή, ενώ τα μέλη μας θα συμμετέχουν ενεργά σε κάθε πρωτοβουλία.

Β) Συζήτησε τον οδικό χάρτη για το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, συνέδριο διεύρυνσης και ανασυγκρότησης, με σκοπό ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ένα μεγάλο, μαζικό, λαϊκό, δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς που θα εκφράσει όλο τον προοδευτικό κόσμο, τις ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Ήδη εκατοντάδες πολίτες έχουν γίνει μέλη στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ. Η καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που θα ξεκινήσει άμεσα, εντός του Οκτωβρίου, φιλοδοξεί να εμπλέξει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες και φορείς. Μέσα από διαδικασίες πολιτικού διαλόγου, πολιτικού αναστοχασμού, αποτίμησης της κυβερνητικής θητείας και εξωστρεφών εκδηλώσεων σκοπεύουμε να  επικαιροποιήσουμε, συνδιαμορφώνοντάς την,  την πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, να την καταστήσουμε πλειοψηφική και να πολλαπλασιάσουμε τις οργανωμένες δυνάμεις μας.

 

3/10/2019

Σχετικά άρθρα

Έκκληση του ΕΠΑΜ προς τους Δημάρχους και Περιφερειάρχες να απόσχουν από την 5η Ελληνογερμανική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο από 4 μέχρι 7 Νοεμβρίου

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Οκτωβρίου 2015 0
Έκκληση του ΕΠΑΜ προς τους Δημάρχους και Περιφερειάρχες να απόσχουν από την 5η Ελληνογερμανική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο…