Τιμή στον εθελοντή αιμοδότη στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:16
342 0

Τιμητική εκδήλωση για τον «εθελοντισμό και τον Αλτρουιστή τακτικό εθελοντή αιμοδότη,» διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο στις 7.30μμ στο ξενοδοχείο Θράκη Παλλάς,ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν τα μέλη του Συλλόγου που πρόσφεραν περισσότερες από 50 μονάδες αίματος και αιμοπεταλίων, με επαίνους που θα φέρουν την υπογραφή του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Παράλληλα θα τιμηθεί με αναμνηστική πλακέτα και θα κηρυχθεί επίτιμο μέλος του Συλλόγου ο Ομότιμος καθηγητής Καρδιοχειρουργικής του ΔΠΘ Γιώργος Μπουγιούκας.

 «Στόχος μας μετά από τριάντα χρόνια δράσεων και προσφοράς, είναι να έχουμε αυτάρκεια για όλους τους ασθενείς με ασφαλές αίμα όλο τον χρόνο , με όσες μονάδες χρειάζονται οι ασθενείς, όταν το χρειάζονται και με ότι ομάδα χρειάζονται,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Συλλόγου Αναστάσιος Κοντακίδης ,τονίζοντας πως «οι Σύλλογοι Αιμοδοτών πρέπει να κλείσουν για να μην φωνάζει κάποιος ελάτε να δώσετε αίμα.»
Ο ίδιος διευκρίνισε πως σήμερα υπάρχει επάρκεια στο νοσοκομείο του Έβρου παραδέχθηκε όμως ότι, αυτό γίνεται με πίεση χρησιμοποιώντας τη φράση «Φέρε αίμα για να γίνει επέμβαση.» Αυτός είναι απαγορευτικός όρος .Αυτή η συμπεριφορά που έχουμε μεταξύ ασθενή και ανθρώπων είναι απαράδεκτη για ένα πολιτισμένο κόσμο,» τόνισε ο κ. Κοντακίδης

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Σχετικά άρθρα

ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ: Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου «Επείγουσες παρεμβάσεις για την Αποκατάσταση της βατότητας της Διαδημοτικής Οδού: Μικρό Δέρειο – Ρούσσα – Γονικό»

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Δεκεμβρίου 2020 0
Υπογράφηκε η Σύμβαση Κατασκευής Έργου «Επείγουσες παρεμβάσεις για την Αποκατάσταση της βατότητας της Διαδημοτικής Οδού: Μικρό Δέρειο – Ρούσσα –…

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜΘ για τα ολιγομελή τμήματα και τα κενά

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Οκτωβρίου 2017 0
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι: Την Παρασκευή 13 Οκτώβρη 2017 στις 2.15 μ.μ. συμμετέχουμε όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας…