Επιστολή τον Πρωθυπουργό απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, σχετικά με την αναθεώρηση της απόφασης που αφορά την διέλευση απο τους συνοριακούς σταθμούς Νυμφαίας(Ροδόπης) και Ορμενίου (Έβρος)

Αλεξανδρούπολη, 1 Ιουλίου 2020

Αριθμός Πρωτοκόλλου: 2197  /01-7-2020

 

Προς:  κον Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό Ελλάδος 

Κοιν:  κον Χάρη Θεοχάρη Υπουργό Τουρισμού 

κον Θεόδωρο Καράογλου Υφυπουργό Μακ.&Θράκης 

κον Στέλιο Πέτσα Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό                                                                                            

                                                 

                                                                                                             

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του Κυβερνητικού εκπροσώπου κύριου Στέλιου Πέτσα, σχετικά με την διέλευση των επισκεπτών από την Βουλγαρία αναφέρεται ότι « Η είσοδος των ταξιδιωτών και οχημάτων τους στην Ελλάδα θα είναι δυνατή μόνο διαμέσου του συνοριακού σταθμού Κουλάτα-Προμαχώνα» 

Η εν λόγω απόφαση από πλευράς Κυβέρνησης, μας προκαλεί ερωτήματα καθώς η απόφαση αυτή της διακοπής της διέλευσης από τους συνοριακούς σταθμούς Νυμφαίας(Ροδόπης) και Ορμενίου (Έβρος) είναι ακατανόητη. 

Σε περίπτωση που οι συγκεκριμένες αυτές πύλες εισόδου παραμείνουν κλειστές τότε δημιουργείται ένας άτυπος αθέμιτος ανταγωνισμός εντός της χώρας και της περιοχής της Θράκης. Οι συγκεκριμένες πύλες εισόδου εξυπηρετούν τις Βαλκανικές χώρες που την συγκεκριμένη περίοδο λόγω της μάστιγας της υγειονομικής κρίσης COVID 19 που έπληξε και πλήττει την χώρα, κρίνεται απαραίτητη η όποια προσέλκυση επισκεπτών καθώς το οικονομικό αντίκτυπο που έπληξε την Θράκη είναι μεγάλο. 

Επισημαίνεται ορθά, κατά την δήλωση σας ότι θα επιτρέπεται η διέλευση εισόδου μόνο για ουσιώδεις λόγους, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό πληθυσμού προσέρχεται εξυπηρετώντας στην συγκομιδή της αγροτικής παραγωγής. 

Ζητούμε, να αναθεωρηθεί άμεσα η απόφαση αυτή και να επιτραπεί η διέλευση των επισκεπτών από τους συνοριακούς σταθμούς Νυμφαίας(Ροδόπης) και Ορμενίου (Έβρος) προς όφελος όλων των πολιτών μας και της τοπικής οικονομίας, διαβεβαιώνοντας ότι θα λαμβάνονται πλήρως τα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα τα οποία έχουν οριστεί από πλευράς της Κυβέρνησης, διασφαλίζοντας την υγεία των επισκεπτών, των εργαζομένων αλλά και γενικότερα όλων των πολιτών της περιοχής μας. 

 

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΒΡΟΥ

 

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ

 

Προηγούμενο άρθροΗ ανεύρεση λύσης για το ζήτημα του ανεφοδιασμού των αεροπλάνων… θέμα συζήτησης Ζαμπούκη-Τσώνη-Ζαντανίδη
Επόμενο άρθροΑνάγκη ίδρυσης δεύτερης λαϊκής αγοράς στην ανατολική πλευρά της πόλης