Ακούστηκε το πρώτο κουδούνι σε όλη την Ελλάδα σήμερα το πρωί.

Η μέρα της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία έφτασε καθώς σήμερα στις 8:15 χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τη σχολική χρονιά 2021-2022, η οποία ξεκινά σε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί προσήλθαν τηρώντας όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, όπως η επίδειξη βεβαιώσεων αρνητικού αποτελέσματος ελέγχου στις περιπτώσεις που δεν είχαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο (Ζαρίφειος Παιδαγωγική Ακαδημία) τελέσθηκε απο τον Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμο ο καθαιρεμένος Αγιασμός παρουσία των Αρχών της περιοχής μας , σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας κατα του κορονοϊού.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Πρώτη ημέρα στα σχολεία με τήρηση μέτρων και αισιοδοξία» 

Στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης παρευρέθηκε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, την πρώτη ημέρα έναρξης του διδακτικού έτους 2021-2022.

Η Υπουργός συνεχάρη τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα στελέχη εκπαίδευσης για τη σχολαστική τήρηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό και τους προέτρεψε να εμβολιαστούν, αν δεν το έχουν ήδη κάνει.

«Το πιο αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης είναι το εμβόλιο», είπε η Νίκη Κεραμέως«το οποίο, μαζί με το συστηματικό εργαστηριακό και αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, αλλά και την τήρηση όλων των μέτρων που εξακολουθούν να ισχύουν κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Ειδικών, όπως η χρήση μάσκας, τα διαφορετικά διαλείμματα, οι τακτικοί καθαρισμοί, συμβάλλουν καθοριστικά στην επίτευξη του στόχου της δια ζώσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών μας δομών».

Οι αλλαγές που επέρχονται από φέτος δημιουργούν μία νέα πραγματικότητα στο σχολείο. Νηπιαγωγείο από τα 4 χρόνια για όλους, αγγλικά από το νηπιαγωγείο, εργαστήρια δεξιοτήτων σε όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια της χώρας με θεματικές όπως οδική ασφάλεια, σεβασμός στο περιβάλλον, εθελοντισμός, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός. Σχεδόν διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία, τα πρώτα 6 Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια στην ιστορία της χώρας, πιλοτική εφαρμογή 123 νέων Προγραμμάτων Σπουδών στη Γενική Εκπαίδευση, 11.700 νέοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία μας, οριζόντιες επιμορφώσεις για τους εκπαιδευτικούς μας, αξιολόγηση και μεγαλύτερη αυτονομία των εκπαιδευτικών μας και των σχολείων μας.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα για την πολύτιμη συνεργασία τους στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων, και εύχεται καλή χρονιά, με υγεία και πρόοδο.

Προηγούμενο άρθροΜενέλαος Μαλτέζος: Να μη γίνει και φέτος η Χώρα μας , παγκόσμια «πρωταθλήτρια» στα λουκέτα στην εκπαίδευση
Επόμενο άρθρο13 Σεπτεμβρίου: Γενέθλιος ημέρα του μεγάλου Θρακιώτη μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή