Φρεγατες: Οι Γάλλοι ζηλεύουν τις ελληνικές Belharra αφού στην κυριολεξία θα είναι καλύτερες από τις αντίστοιχες γαλλικές.

Η τελετή κοψίματος της πρώτης λαμαρίνας για τις νέες γαλλικές φρεγάτες FDI ή αλλιώς Belharra όπως τις ξέρουμε στην Ελλάδα αποτέλεσε την αρχή της κατασκευής των πέντε πρώτων FDI.

Oι Γάλλοι δίνουν μεγάλη βαρύτητα στα συγκεκριμένα πλοία, με τα οποία ευελπιστούν να κερδίσουν και νέα συμβόλαια εκτός από το ελληνικό.

Όμως οι Γάλλοι δεν είδαν με καλό μάτι το γεγονός ότι οι γαλλικές Belharra θα είναι λιγότερο οπλισμένες από τις ελληνικές, τις οποίες και πραγματικά… ζηλεύουν οι Γάλλοι.

Η διαφορά των δύο φρεγατών (ελληνικών και γαλλικών) αφορά στα κελιά των πυραύλων, όπου οι γαλλικές θα έχουν 16 ενώ οι ελληνικές 32, για να φιλοξενούν Aster 15 και 30.

Επίσης οι Γάλλοι δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας Sea RAM των ελληνικών Belharra, το οποίο δεν θα έχουν οι γαλλικές.

Οι Γάλλοι του meta-defence.fr γκρινιάζουν που οι γαλλικές Belharra δεν θα μπορούν να φέρουν Sylver 70 που να επιτρέπουν την εκτόξευση πυραύλων Scalp Naval (σ.σ. οι ελληνικές θα έχουν τον Sylver 50) καθώς και Sea RAM .

Οι Γάλλοι θεωρούν πως η συγκεκριμένες ελλείψεις οφείλονται στο κόστος ώστε να παραμείνει σταθερό.

Την ίδια ώρα βέβαια όπως λένε οι FREMM είναι άκρως εξοπλισμένες.

Το meta-defence.fr ανησυχεί για το πώς οι γαλλικές φρεγάτες θα αντιμετωπίσουν πιθανές επιθέσεις κορεσμού από τους Τούρκους.

Για τον λόγο αυτό πιστεύουν πως είναι απαραίτητα τα περισσότερα κελιά καθώς και το Sea RAM των ελληνικών Belharra.

Προηγούμενο άρθροΜε χαμόγελο και πολύ κέφι το Night Santa Run Αλεξανδρούπολης!
Επόμενο άρθροΠΡΟΣΟΧΗ-ΚΙΝΔΥΝΟΣ στα κολωνάκια επί της οδού Εμπορίου