Φώτης Κουβέλης (υπουργός Ναυτιλίας): “Προτεραιότητα οι διαγωνισμοί για την παραχώρηση των λιμένων Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Βόλου”

Δημοσιεύτηκε στις: at 16 Μαΐου 2019
264 0

Για το θέμα των υποπαραχωρήσεων δραστηριοτήτων στα 10 μεγάλα λιμάνια της χώρας μίλησε, μεταξύ άλλων, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον «Alpha», ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «Βάσει του νέου νόμου για την αξιοποίηση των λιμανιών πρέπει να προκηρυχθούν διεθνείς διαγωνισμοί για τις επενδύσεις που θα γίνουν σε κάθε λιμάνια, γιατί κάθε λιμάνι έχει διαφορετικές δυνατότητες και ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Θα υπάρξει λοιπόν διεθνής διαγωνιστική διαδικασία με βάση το εθνικό δίκαιο, το ενωσιακό δίκαιο και το διεθνές δίκαιο. Η διαδικασία αυτή δε θα αργήσει. Όποιος υπερθεματίσει θα παίρνει την επένδυση. Προηγείται ως προτεραιότητα το λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, ενδεχομένως το λιμάνι Φίλιππος 2 στην Καβάλα, και του Βόλου.

Για τα δέκα μεγάλα περιφερειακά λιμάνια λοιπόν και ενδέκατο το λιμάνι της Χαλκίδας, έχει προκριθεί και ισχύει πια το μοντέλο που ακολουθείται σε όλη την Ευρώπη, σε ποσοστό 87%. Το ελληνικό δημόσιο έχει απόλυτα την κυριότητα και προχωρεί σε επιμέρους υποπαραχωρήσεις.

Βεβαίως με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια η οποία θα δικαιολογείται με βάση τα χαρακτηριστικά και το είδος της επένδυσης».

www.metaforespress.gr

Σχετικά άρθρα

Στην Ελλάδα , Μητρετώδης & Κούκλατζης!

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Αυγούστου 2018 0
Επαναπατρίστηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί μετά την πεντάμηνη περιπέτεια που έζησαν κρατούμενοι στις φυλακές της Τουρκίας. Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που…

Τέταρτο θετικό κρούσμα στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Μαρτίου 2020 0
Τέταρτο θετικό κρούσμα κορονοϊού βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη όπου και νοσηλεύεται στην ειδική Μονάδα αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Του…

Τούρκος υπουργός προειδοποιεί την Αθήνα – Πιθανές ταραχές στη Θράκη από οπαδούς του Γκιουλέν

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Νοεμβρίου 2016 0
Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ προειδοποίησε κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, την ελληνική κυβέρνηση πως υποστηρικτές του…