Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επί της εκθέσεως της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης πραγματοποίησε σήμερα 6 Απριλίου ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Δερμεντζόπουλος.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος ξεκίνησε την ομιλία του, αναφέροντας ότι η πρόταση σύστασης της επιτροπής αυτής προέκυψε κατόπιν πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και πως βασική προτεραιότητα όλων – αλλά και της Προέδρου της Επιτροπής, Ντόρας Μπακογιάννη, ήταν μέσω ενός ειλικρινούς διαλόγου, μιας μίξης ιδεών και προτάσεων αλλά και ενός συγκερασμού συλλογικής δουλειάς και επιμονής να γίνει η Θράκη κέντρο ανάπτυξης, εξέλιξης και αναδιαμόρφωσης.

«Το πόρισμα αποκρυσταλλώνει ρεαλιστικές προτάσεις και προτείνει εφαρμόσιμες πολιτικές για κυβερνητική δράση, σε μεσοπρόθεσμo και μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Αντιμετωπίζει την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ως μία περιφερειακή και γεωγραφική ολότητα» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους βασικούς άξονες δράσεων και πρωτοβουλιών που περιλαμβάνονται στο πόρισμα, ο κ. Δερμεντζόπουλος αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένες πολιτικές που ήδη υλοποιούνται στην περιοχή.

Τέλος, ο Βουλευτής Έβρου έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πρότασή του, που τελικώς εφαρμόστηκε, για τη δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας υποβολής προτάσεων και ιδεών εκ μέρους των φορέων και των πολιτών , ενώ επεσήμανε και το ρόλο της Βουλής στον έλεγχο της προόδου εφαρμογής των δράσεων του πορίσματος.

Προηγούμενο άρθροΝ. Γκαρά: «Η Θράκη να αναδειχθεί σε πυλώνα ανάπτυξης και σταθερότητας»
Επόμενο άρθροΘράκη, η πύλη της Ευρώπης και οι μεγάλες αναπτυξιακές και τουριστικές δυνατότητές της (γράφει ο Ιωάννης Γκιτσάκης)