Χωρίς νόημα οι επιστολές του κ.Λαμπάκη. Μόνο ο ανταγωνισμός των εταιριών θα ρίξει τις τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια

Δημοσιεύτηκε στις: at 14:05
388 0

Ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης απαντώντας σε δημοσιεύματα που του καταλογίζουν ευθύνες σε ότι αφορά το ακριβό εισιτήριο της αεροπορικής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης-Αθήνας, με δελτίο τύπου προέβαλε ως δικαιολογία μια σειρά επιστολών του προς τους αρμόδιους φορείς από το 2012.
Παρέλειψε όμως να αναφέρει τα δικά του προσωπικά λάθη, καθώς και μια σειρά από πολύ σοβαρά ζητήματα :
Το καλοκαίρι του 2014 επιχείρησε μια αναμενόμενα αποτυχημένη προσπάθεια, με την επίσκεψή του στην Κρήτη συνοδεία μάλιστα πολυμελούς αντιπροσωπείας του Δήμου, την πολυδιαφημιζόμενη τότε «Γέφυρα» τουριστικής, εμπορικής, πολιτισμικής διασύνδεσης-συνεργασίας μεταξύ των δυο ακριτικών περιοχών Θράκης και Κρήτης, που δυστυχώς δεν απέφερε κανένα απολύτως αποτέλεσμα.
Την ίδια στιγμή και με την δική του ευθύνη, η αεροπορική εταιρεία Aegean διέκοπτε τις απευθείας πτήσεις από και προς την Αγία Πετρούπολη, διότι αθετήθηκε η υπόσχεση να δωθεί ως ενίσχυση το ποσό των 45.000 ευρώ προς το Παιδικό Χωριό SOS στο Αρίστηνο της Αλεξανδρούπολης, ως αντιστάθμισμα στην μειωμένη επιβατική κίνηση.
Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της τεχνικής βάσης που έχει δημιουργήσει η Aegean Airlines στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και των άριστων σχέσεων του προέδρου της, του κυρίου Βασιλάκη με την περιοχή, οι κάτοικοι της Μεσσηνίας υποδέχονται σήμερα τουρίστες από 20 και πλέον διεθνείς προορισμούς!!!
Είναι δυνατόν να πιστεύει ο κ. Λαμπάκης πως σε ένα τόσο σκληρό ανταγωνιστικό περιβάλλον, μια πόλη που έχει καθιερώσει ως το μέγιστο Πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού την «Γιορτή Κρασιού», που έχει την παραλιακή της ζώνη, την βιτρίνα της δηλαδή σε πλήρη εγκατάλειψη, με τα μνημεία της στην περιοχή του Άβαντα, της Μάκρης, της Τραιανούπολης και των Φερών εντελώς αναξιοποίητα, να έχει την αξίωση να γίνει διεθνής τουριστικός προορισμός; Και μάλιστα να απευθύνεται σε ιδιαίτερα “απαιτητικές” αγορές, την στιγμή που ούτε τον ίδιο της τον γαστρονομικό πλούτο δεν φροντίζει να προβάλλει;
Εύλογα η Ελληνική αεροπορική εταιρεία “Ellinair” (του Ομίλου Μουζενίδη), από πέρυσι έχει εντάξει στο επίσημο πρόγραμμά της δρομολόγια από Καβάλα προς Μόσχα (VKO) και Αγ. Πετρούπολη (LED), ενώ αντιθέτως στις αρχές Ιουνίου του 2016 ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης με δελτίο Τύπου προσπαθούσε να δικαιολογήσει το “ναυάγιο” προηγούμενης εξαγγελίας του για απευθείας σύνδεση με την Αγία Πετρούπολη. Στην ίδια ανακοίνωσή του, ο κ. Λαμπάκης, δήλωνε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία αυτή την φορά με την Ellinair του Ομίλου Μουζενίδη, για το καλοκαίρι του 2017, γεγονός που αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων ως ένα τεράστιο ψέμα.
Βεβαίως είχαν προηγηθεί επί ένα ολόκληρο χρόνο, πομπώδεις και διθυραμβικές εξαγγελίες για επιτυχή αποτελέσματα από τα πολυμελή ταξίδια του δημάρχου στην Ρωσία.
Τον Φεβρουάριο του 2016, ο κ. Λαμπάκης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την επιστροφή του από ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη, δήλωνε τα εξής:
“Με μια πτήση την εβδομάδα η οποία θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο θα συνδεθεί η Αγία Πετρούπολη με την Αλεξανδρούπολη. Το δρομολόγιο αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2016 και θα έχει ισχύ για τέσσερις μήνες, χωρίς ωστόσο να έχει εγκαταλειφθεί η πρόθεση για καθιέρωση της εν λόγω αεροπορικής σύνδεσης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.”
Ο κ.Δήμαρχος επί πλέον, χαρακτήριζε ως άκρως επιτυχημένα τα ταξίδια του στην Ρωσία, τονίζοντας πως «πηγαίνουμε για δουλειά, όχι για διασκέδαση», αναφερόμενος σε αναρτήσεις και σχόλια στο διαδίκτυο στα οποία γίνονταν λόγος για ταξίδια – πρόκληση και για στιγμές διασκέδασης όσων συμμετείχαν σε αυτά.
Τέλος οφείλουμε να του θυμήσουμε πως το 2012 η αεροπορική εταιρία  της «Ryanair», που θα συνέδεε την Αλεξανδρούπολη με την Φρανκφούρτη τα μάζεψε και έφυγε από την περιοχή και αυτό συνέβη γιατί, σύμφωνα με τις τότε δηλώσεις του πρόεδρου των Ξενοδόχων Θράκης κ. Κώστα Χατζηκωνσταντίνου, οι τοπικές αρχές αδιαφόρησαν παντελώς και επί πλέον δεν φρόντισαν να διαφημίσουν εγκαίρως τις πτήσεις.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Σχετικά άρθρα

Α. Δημοσχάκης: “Αποδέχομαι το κάλεσμα του Πρωθυπουργού να συνεισφέρω στον κοινό αγώνα κατά του αόρατου εχθρού!”

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Μαρτίου 2020 0
O Αναστάσιος Δημοσχάκης – Bουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, αποδεχόμενος την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για συνεισφορά του 50% όλων…

Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης προς τα αρμόδια υπουργεία για την επίλυση του ζητήματος των επιταγών

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Νοεμβρίου 2020 0
Προς Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη Κοινοπ Βουλευτές Νομού Έβρου   Άμεση λύση…