Σε επιστολή οι βουλευτές Αν. Γκαρά, Γ. Καϊσας, Α. Καραγιουσούφ, Μ. Μουσταφά και Δ. Ρίζος, εκφράζουν την ανησυχία τους «για τις αρνητικές συνέπειες και τις επιβαρύνσεις που θα προκληθούν σε μία ιδιαίτερη και παραμεθόρια περιοχή»

Την επανεξέταση της σχεδιαζόμενης κατασκευής διοδίων στη Μέστη, στα γεωγραφικά όρια των νομών Έβρου και Ροδόπης, ζητούν με επιστολή τους προς τους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ των δύο Νομών.

Στην επιστολή οι βουλευτές, Αναστασία Γκαρά, Γεώργιος Καϊσας, Αϊχάν Καραγιουσούφ, Μουσταφά Μουσταφά και Δημήτρης Ρίζος, εκφράζουν την ανησυχία τους καθώς και της τοπικής κοινωνίας «για τις αρνητικές συνέπειες και τις επιβαρύνσεις που θα προκληθούν σε μία ιδιαίτερη και παραμεθόρια περιοχή όπως αυτή του Έβρου και της Ροδόπης».

Επισημαίνουν πως η δημιουργία του εν λόγω σταθμού διοδίων θα αυξήσει αφενός το κόστος μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής προς το εσωτερικό της χώρας και αφετέρου τις τιμές των προϊόντων που φτάνουν στην ακριτική περιοχή, ενώ κάνουν λόγο για αντικίνητρο για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε Έβρο και Ροδόπη καθώς και για νέες επενδύσεις, δεδομένου ότι το μεταφορικό κόστος είναι ήδη πολύ υψηλό.

Θέτουν το ζήτημα της επιβάρυνσης του κόστους υγείας για πολλούς πολίτες της Θράκης οι οποίοι εξυπηρετούνται  στο Πανεπιστημιακό Γενικό  Νοσοκομείο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη. Τονίζουν τον κίνδυνο να ενταθεί η ανισότητα της χώρας μας με τη Βουλγαρία και την Τουρκία, δύο αγορές και οικονομίες άκρως ανταγωνιστικές και δύο χώρες με τις οποίες ο Έβρος διαθέτει  τέσσερις πύλες εισόδου.

Επικαλούνται «την ιδιαίτερη προσοχή που έχει δείξει η σημερινή κυβέρνηση στη Θράκη και την ενίσχυσή της» και προτείνουν την επανεξέταση της κατασκευής σταθμού διοδίων στη Μέστη, για την οποία όπως αναφέρουν «η κυβέρνηση δεσμεύεται από την ΚΥΑ 6686 που υπογράφηκε την 17/11/2014 από τους Γ. Χαρδούβελη και Μ. Χρυσοχοϊδη, προβλέποντας την κατασκευή επιπλέον δέκα σταθμών διοδίων».

Οι πέντε βουλευτές εναλλακτικά ζητούν να εξεταστεί η δυνατότητα «μεταφοράς των διοδίων στην πύλη εισόδου της χώρας από την Τουρκία, στην περιοχή των Κήπων, ώστε να μην επιβαρύνονται οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις του Έβρου και της Ροδόπης».

www.protothema.gr

Προηγούμενο άρθροΓεωθερμία: «Κοχλάζει» το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα πεδία της Θράκης
Επόμενο άρθροΞεκίνησαν οι προπονήσεις στο προπονητικό κέντρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην Αλεξανδρούπολη