Εξαγριωμένοι είναι κάτοικοι στον Έβρο από την κατάσταση με τα κουνούπια. Με εξαίρεση λίγες περιοχές που κάπως η κατάσταση αντέχεται, τα σμήνη των ενοχλητικών εντόμων φαίνεται ότι δεν αντιμετωπίζονται με τα μέτρα που έχει λάβει η Περιφέρεια. Σχόλια που φτάνουν στο alexpoli.gr περιγράφουν την κατάσταση που μοιάζει βγαλμένη από κάποια τριτοκοσμική χώρα και περιοχή που αδυνατεί να βοηθήσει τους κατοίκους της.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που μας περιγράφουν αναγνώστες από παραλίες της Αλεξανδρούπολης όπου μόλις πέφτει το σκοτάδι, οι λουόμενοι που θα επιθυμούσαν να συνεχίσουν το μπάνιο τους, αρπάζουν τις τσάντες τους και… όπου φύγει φύγει. “Εκεί που χαλαρώνεις και απολαμβάνεις το ηλιοβασίλεμα δίπλα στη θάλασσα, έρχεται ολόκληρο κοπάδι και σε κάνει να θέλεις να μπεις κάτω από τη θάλασσα για να σωθείς από τα τσιμπήματα” λέει χαρακτηριστικά σε μήνυμα του αναγνώστης μας.

Άλλη αναγνώστρια από την περιοχή μας σημειώνει σχετικά με του ψεκασμούς που γίνονται τώρα…τέλος Αυγούστου: “Σταγόνα στον ωκεανό των κουνουπιών. Έχουμε δώσει τρία κιλά αίμα ο καθένας και έχουμε πληρώσει μία περιουσία σε αντικουνουπικά και τώρα θα ψεκάσουν δέκα στρέμματα για να μην νοιώθουν ενοχές!!! Ξεφτίλα.”

Σε άλλη περίπτωση κάτοικοι στον Απαλό μας αναφέρουν ότι το σκέφτονται διπλά και τριπλά να βγουν στην αυλή τους όταν σκοτεινιάσει καθώς θα πρέπει είτε να “λουστούν” στην κυριολεξία με αντικουνουπικό είτε να αποφασίσουν ότι πρέπει να…πονέσουν για να απολαύσουν τον κήπο τους. Όσο για την παραλία του Απαλού… εκεί δεν τίθεται καν θέμα απόπειρας να πλησιάσει κάποιος από νωρίς το βράδυ εκτός αν θέλει πραγματικά να τιμωρήσει τον εαυτό του για κάτι…

Και βορειότερα η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Σε πολλές περιοχές του Έβρου οι κάτοικοι δηλώνουν την αγανάκτηση τους. Από το Σουφλί κάτοικος μας λέει “Δεν είναι να κυκλοφορεί κανείς όταν νυχτώσει. Απαράδεκτη η κατάσταση” ενώ και στις Φέρες τα παράπονα δεν είναι λίγα. Σε ανάρτηση του ο Αντιδήμαρχος Φερών κ. Γκότσης ρωτούσε του πολίτες για το τι γνώμη έχουν για το θέμα. Οι απαντήσεις που έλαβε στο προφίλ του στο fb…ενδεικτικές: “Νίκο μας έφαγαν έλεος”,  “Πόλεμος κάθε βράδυ, ούτε αυλή χαιρόμαστε, ούτε μπαλκόνι”, “Υποχρεωτική καθημερινά αιμοδοσία”.

Τα ερωτηματικά βέβαια πολλά για τον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης φέτος από την Περιφέρεια. Το πρόγραμμα καταπολέμησης ξεκίνησε την άνοιξη και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Τα παράπονα των πολιτών αντιμετωπίζονται συνήθως με τη δικαιολογία ότι γίνεται αυτό που μπορεί να γίνει με τα διαθέσιμα χρήματα, δικαιολογία που από πλευράς Περιφέρειας και περιφερειακής ενότητας Έβρου ακούγεται πολύ πολύ συχνά. Οι πολίτες βέβαια πάντα θεωρούν και μάλλον όχι άδικα ότι περιθώριο για να κοπούν “άλλου είδους έξοδα” πάντα υπάρχουν… για να δοθούν περισσότερα χρήματα σε πραγματικές ανάγκες και προβλήματα.

ΠΗΓΗ alexpoli.gr

 

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη-ενημέρωση της Δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Δημοτική ενότητα Τραϊανούπολης
Επόμενο άρθροΠέντε μήνες μετά από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των ζημιών