Στις 6-7-8 Απριλίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, έγινε το 15ο συνέδριο της ΝΔ, με τον μεγαλοπρεπή τίτλο, ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ για τα 50 χρόνια της ΝΔ.

Προφανώς οι γνωστοί πλέον επικοινωνιολόγοι της ΝΔ, αδυνατούν να αντιληφθούν ότι τα καθρεπτάκια, έπαψαν να εκπλήσσουν ευχάριστα τους Νεοδημοκράτες. Τους αφύπνισε από την καλών προθέσεων νάρκη και αδιαφορία τους, η πέραν κάθε ορίων καταστρατήγηση των αρχών της παρατάξεώς τους.

Η νομιμοποίηση των εισερχομένων λαθρομεταναστών και η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία απ ’αυτούς, έδωσαν την χαριστική βολή στην ανοχή τους. Η στήλη, έχει ασχοληθεί επί μακρόν με τα δικαιώματα που εκχωρούνται σε υπάρχουσες επιθυμίες, στην συγκεκριμένη ομάδα πολιτών, άνευ υπάρξεως νομικών ερεισμάτων.

Η δια νόμου όμως εκχώρησή του δικαιώματος του γάμου και της τεκνοθεσίας, ενόχλησε πολύ τους Νεοδημοκράτες. Ενοχλητική ιδιαιτέρως είναι και η κατ’ εξακολούθηση ενασχόληση μελών της κυβερνήσεως αλλά και του ιδίου του πρωθυπουργού ,με την εξυπηρέτηση των φορτικώς επιβαλλομένων προταγμάτων της woke ατζέντας. Τα μέλη ενός συντηρητικού λαϊκού κόμματος όπως η ΝΔ, δεν είναι εύκολο να αποδεχθούν εκβιαζόμενα ,ό,τι άρρωστο εισάγεται από διαταραγμένες προσωπικότητες.

Το ότι ο πρόεδρος του κόμματος το οποίο στηρίζουν, ενστερνίζεται απόψεις μίας μειοψηφίας ατόμων με σεξουαλικές παρεκκλίσεις, επ’ ουδενί τους υποχρεώνει να ακολουθήσουν τις θέσεις του. Ο ίδιος όμως, έχει υποχρέωση να ακούει τις απόψεις των μελών και να συγκαλεί τα όργανα προκειμένου να λαμβάνονται αποφάσεις του είδους.

Διότι ,πέραν των επικοινωνιολόγων ,που πληρώνονται από την διαρκή οικονομική αφαίμαξη των Ελλήνων, οφείλει ο πρόεδρος, να αποφασίζει μετά από εισηγήσεις των στελεχών της παρατάξεώς που τον εξέλεξαν και όχι λαμβάνοντας υπ’όψιν τα «θέλω» των έξωθεν φερομένων μισθοφόρων, που τον πλαισιώνουν. Επετειακό συνέδριο, ή καθαρά προεκλογική εκδήλωση Το 15ο συνέδριο της ΝΔ στοχεύοντας στο συναίσθημα των μελών της, που ονομάσθηκε επετειακό για τα πενήντα χρόνια της, έστω και αν υπολείπονται εξήμισυ μήνες για να γίνει πενήντα ετών, απέτυχε.

Η προσέλευση των μελών υπήρξε μικρή, και η θεματολογία του μακράν των προβλημάτων που ταλανίζουν την Ελληνική κοινωνία. Ένα διαρκές λιβάνισμα του κυβερνητικού έργου, από τους ομιλητές κοινοβουλευτικούς και όχι, άνευ τοποθετήσεων για τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τον Έλληνα πολίτη.

Η ασφάλεια(προσωπική, οικογενειακή, κοινωνική, εργασιακή), η νοσούσα υγεία, η ξεστρατίσασα παιδεία, που έπαψε να είναι καν εκπαίδευση, πόσο μάλλον παιδεία,η αυξηθείσα βία και εγκληματικότητα, η ακρίβεια στην αγορά προϊόντων απαραιτήτων για την διαβίωση, η ανεργία που μαστίζει τους νέους και φυσικά το επισφαλές αύριο ,που έρχεται απειλητικό, είναι μερικά εκ των σημαντικών, που δεν απασχόλησαν τους ομιλητές.

Η δημιουργουμένη ανασφάλεια για την Ελληνικότητα του Αιγαίου από τον Σουλτάνο, δεν εθίγη καν. Ο εν λόγω συνομιλητής της κυβερνήσεως, με επαναλαμβανόμενες εμφανίσεις πειρατού, απειλούντος τα Ελληνικά κεκτημένα χιλιετιών, αμφισβητεί την Ελληνικότητα νησιών και βραχονησίδων. Παραλλήλως, έχοντας αναστείλει την συμμετοχή της η χώρα του στην CFE,συνθήκη για τις συμβατικές δυνάμεις στην Ευρώπη, αποτελεί η όποια απόφασή της για οριστική αποχώρησή, τεράστιο κίνδυνο για την Ελλάδα.

Ο ανεξέλεγκτος πλέον τρόπος παραγωγής όπλων από την Τουρκία, με την ιδιαιτέρως ανεπτυγμένη πολεμική βιομηχανία της ,αποτελεί πραγματική απειλή για την Ελλάδα. Το θέμα επίκαιρο τις ημέρες του συνεδρίου, δεδομένου ότι η απόφαση της γείτονος για την αναστολή, ανακοινώθηκε στις 5/4, δεν αξιολογήθηκε ως άξιο αναφοράς. Στόχευση του συνεδρίου, η προώθηση Πασοκογενών επιλογών του προέδρου Μοναδική στόχευση του συνεδρίου, φάνηκε να ήτο, η προβολή των από άλλους πολιτικούς χώρους αλιευμένων υποψηφίων ευρωβουλευτών.

Θεσιθήρες όλοι, που με καμάρι τους προωθεί ο πρωθυπουργός, θέλοντας προφανώς να αποτελέσουν την προσωπική του και όχι παραταξιακή ομάδα στο ευρωκοινοβούλιο. Διότι πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί, η ένταξη στο ψηφοδέλτιο, ανθρώπων που στήριξαν και στηρίζουν την άθλια συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία σύσσωμη η ΝΔ, ήταν απέναντι; Τι ακριβώς θα στηρίζουν στο κοινοβουλευτικό τους έργο, αν εκλεγούν, όταν η μέχρι τώρα πορεία τους έδειξε, ότι εκπροσωπούν αρχές που δεν συνάδουν με αυτές της παρατάξεως; Πώς θα υπερασπισθούν τα Ελληνικά ζητήματα στο Ευρωκοινοβούλιο, όταν ήδη έχουν δώσει δείγματα γραφής αρνητικά.

Συνέδριο προωθήσεως της «αμαρτωλής» Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν και του φίλου κ.Βέμπερ Η εντύπωση που δημιουργήθηκε είναι ότι χρησιμοποιήθηκε ένα ιστορικό γεγονός για την χώρα, η ένταξή της στην ΕΕ, χάριν των διαρκών προσπαθειών του ιδρυτού της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή, προκειμένου να ενισχυθεί η νύν πρωθυπουργική θέση στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Το ηθικό ζήτημα της κατά περίπτωση χρήσεως του ονόματος του ιδρυτού της παρατάξεως και πρώτου προέδρου της, θα απασχολήσει άλλο άρθρο, δεδομένου ότι κάποιοι υπερἐβησαν τα εσκαμμένα . Άλλωστε και η τοποθέτηση μεταξύ του ιδρυτού και των μετέπειτα εκλεγμένων προέδρων της ΝΔ, στην έως τώρα πορεία της, ενός κατόπιν υποδείξεως προεδρεύοντος για περιορισμένο χρονικό διάστημα, δείχνει την εκ προθέσεως χρήση συμβόλων και τίτλων, κατά περίπτωση.

Αφελείς προωθητικές προσπάθειες, που προσβάλλουν τον διαχρονικό νεοδημοκράτη, που μετείχε σε εκλογικές διαδικασίες και εξέφρασε δια της ψήφου του την επιλογή του για πρόεδρο του κόμματος. Η προωθητική για την επανεκλογή της, παρουσία της προέδρου της ΕΕ στο συνέδριο, ενώ εκκρεμεί έλεγχός για τις υπογραφείσες από την ίδια αμφισβητούμενες συμβάσεις με την Pfizer,μόνο ως ατόπημα μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Ατόπημα βεβαίως και οι καθ’ υπερβολήν κολακείες του αντιπροέδρου Μ.Σχοινά, στην απόδοση συγκριτικών ηγετικών δυνατοτήτων στην κυρία, έναντι άλλων ευρωπαίων γυναικών, εγνωσμένου κύρους και έργου. Επιβάλλεται ο εορτασμός των 50 χρόνια της ΝΔ, ξεκομμένος από εκλογικές αναμετρήσεις και προεδρικές επιλογές.

Η σιωπηλή παρουσία των δύο προηγουμένων προέδρων του κόμματος και πρωθυπουργών της χώρας, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά στην εναρκτήριο και μόνον τελετή του συνεδρίου, έδειξε για άλλη μία φορά, τις αποστάσεις που παίρνουν, από τα επικίνδυνα παιχνίδια της προεδρικής αυλής, ως θεματοφύλακες των αρχών και αξιών της παρατάξεως και του μέλλοντος του Έθνους.

Η νομοθέτηση θεμάτων, μη εχόντων συνάφεια με τις αρχές της παρατάξεως, τους βρίσκει αντιθέτους και το κατέστησαν κατ’επανάληψη γνωστό με τοποθετήσεις τους, εντός και εκτός του κοινοβουλίου, κρούοντες τον κώδωνα του κινδύνου.

Επιβάλλεται τα γεννέθλια των 50 χρόνων της ΝΔ, της αφιερωμένης παρατάξεως στην πατρίδα και στην πρόοδο του λαού της, να εορτασθούν όπως τους πρέπει, στην γεννέθλιο ημέρα. Μακριά από εκβιασμούς για ψήφο εργασιακής τακτοποιήσεως στο Ευρωκοινοβούλιο, των «εκλεκτών». Με ιστορική αναδρομή, αυτοκριτική, προοπτική και σχεδιασμό μελλοντικής πορείας, για το καλό της πατρίδος.

Προηγούμενο άρθροΔήμος Παπαράδης: «Στόχος μας, το “Ταχίνι Αλεξανδρουπόλεως” να φτάσει σε όλη την Ελλάδα»
Επόμενο άρθροΣαμοθράκη: Επιβολή προστίμου 500 ευρώ από την Πυροσβεστική σε πολίτη που έκαιγε ξερά χόρτα