Και ξαφνικά και πάλι εγκλεισμός μας στα σπίτια μας και πάλι κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων, γιατί τα κρούσματα  από τέλη Οκτωβρίου πολλαπλασιάζονταν με αύξουσα γεωμετρική πρόοδο, οι ΜΕΘ γέμιζαν ασφυκτικά και οι θάνατοι αποκτούσαν κάθε μέρα και μεγαλύτερο θλιβερό ρεκόρ…

Και όλα αυτά γιατί η Κυβέρνησή μας δεν φρόντισε στο μεσοδιάστημα των 7 μηνών από την πρώτη καραντίνα για την σωστή διαχείριση της «πανδημίας» του κορονοιού, παρά τα θριαμβολογήματά της!

Και μετά το πανελλήνιο άρχισε να ακούει για την σωτήρια λύση, το εμβόλιο! Το εμβόλιο που ερχόταν από την Pfizer αλλά και από άλλες φαρμακευτικές εταιρείες που συναγωνίζονταν ως «οι αδελφές του ελέους» για να μας πείσουν για την καταλληλότητα του καθενός. Μεγάλη συζήτηση για την «υποχρεωτικότητα» του εμβολίου. Και αυτό, γιατί όλοι θυμόμαστε, ότι τον Μάρτιο του 2020 η Κυβέρνηση και πριν ξεσπάσει ακόμα η πανδημία, είχε ψηφίσει Νόμο, ότι τα εμβόλια θα είναι υποχρεωτικά για την αντιμετώπιση πανδημίας ή άλλης μολυσματικής νόσου. Μετά την σφοδρή αντίδραση όμως μεγάλης μερίδας της κοινωνίας, με ακόμη μαχόμενους δημοσιογράφους και δικηγόρους, που διατράνωσαν τις έντονες και δίκαιες αμφιβολίες τους τόσο για την αποτελεσματικότητα όσο και για την τοξικότητα του εμβολίου, οι «Κυβερνητικοί καουμπόηδες» τα «γύρισαν», ανακόλουθοι όντες, έκαναν λόγο ότι το εμβόλιο θα είναι προαιρετικό με ενδεχόμενες όμως κοινωνικές και επαγγελματικές κυρώσεις για όποιον δεν το κάνει, (πχ απαγόρευση μετάβασης με αεροπλάνο, προσλήψεις κλπ).

Κι ενώ όλα αυτά ήταν πάνω στο τραπέζι προς συζήτηση ήλθε και έσκασε η βόμβα για το φάρμακο. Το φάρμακο από την Αμερική με το οποίο νοσηλεύτηκαν χιλιάδες κόσμου και ιδίως πολλοί επώνυμοι. Ίσως έτσι και σε εμάς ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης Αλβανίας….! Το φάρμακο επιστημονικά αποδεικνύεται αποτελεσματικό για την καταπολέμηση και τον περιορισμό της πανδημίας. Το ακούσαμε εμβρόντητοι από τα χείλη του καταξιωμένου καθηγητή φαρμακολογίας Κούβελα στον πρωτοπόρο  ραδιοφωνικό σταθμό focus.  Όμως γιατί η Κυβέρνηση δεν το έφερε και αρκέστηκε να προπαγανδίζει το αμφίβολης επιτυχίας εμβόλιο;! Και έτσι ανακύπτει το αμείλικτο ερώτημα, γιατί τόσοι θάνατοι μέχρι τώρα, δεν θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί, εφόσον η χώρα μας επίσημα φρόντιζε να έχει επαρκείς ποσότητες του συγκεκριμένου φαρμάκου, αντί να μας οδηγεί σε ισοπεδωτικό lock down με ζημιά δισεκατομμυρίων;

Το φάρμακο όπως επίσημα χείλη βεβαιώνουν δεν κοστίζει παρά μόνο μερικά εκατομμύρια δολάρια. Επιμεριζόμενα θα μπορούσαν να θεραπευσουν πάνω από 3.000-4.000 σοβαρές περιπτώσεις, αποσυμφορώντας έτσι το πιεζόμενο και ασθενικό σύστημα υγείας μας!

Οι ευθύνες όμως;! Δεν πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες;! Εκείνοι οι έρημοι και αξιοθρήνητοι συγγενείς των θυμάτων άραγε τι μπορούν να ζητήσουν από τη φαρέτρα του νομικού οπλοστασίου που ισχύει στην ταλαίπωρη χώρα μας;!

Όπως ήδη το ανέφερα και ραδιοφωνικά στον πιο πάνω μαχητικό ραδιοφωνικό σταθμό, η «περίεργη» Νομοθετική εξουσία με την ανασύνταξη του νέου Ποινικού Κώδικα το έτος 2019 φρόντισε να καταργηθεί η διάταξη του άρθρου 151 ΠΚ. Η τελευταία πρόβλεπε ευθύνες για τον πληρεξούσιο του Ελληνικού Κράτους προς τον εντολέα του,  όταν ο πληρεξούσιος διεξάγει με κάποια άλλη Κυβέρνηση υποθέσεις του εντολέα του. Στο πλαίσιο αυτής της πληρεξουσιότητας, εφόσον με πρόθεση προκύπτει βλάβη στον εντολέα, ο πληρεξούσιος του Ελληνικού Κράτους προβλεπόταν ότι τιμωρείται με κάθειρξη!  Όλοι εμείς δεν είμαστε άραγε εντολείς αυτών των Κυβερνητικών «μανδαρίνων» που συναλλάσσονται με ξένες Κυβερνήσεις ή διεκπεραιώνουν υποθέσεις με άλλες Κυβερνήσεις, πχ προμήθεια φαρμάκου  και προκρίνουν να φέρουν το εμβόλιο αντί για το φάρμακο; Θα το έφερναν το εμβόλιο άραγε αν ήξεραν ότι ισχύει ακόμη η διάταξη του άρθρου 151 ΠΚ με την οποία ο οποιοσδήποτε θιγόμενος εντολέας (πολίτης αυτού του τόπου), θα θιγόταν από τη βλάβη που θα πάθαινε εξαιτίας της κακής διαχείρισής τους;!

Ή μήπως μπορεί κάποιος να ανατρέξει στις ισχνές ως προς τις ποινικές συνέπειες, διατάξεις δηλαδή της παράβασης καθήκοντος, (259 ΠΚ), ή έκθεσης (306 ΠΚ), που επισύρουν ποινές φυλάκισης και όλως εξαιρετικώς κάθειρξης;!

Έτσι για τον ταλαίπωρο πολίτη αυτού του τόπου, το ποινικό οπλοστάσιο έχει αποδυναμωθεί θεαματικά μετά το «κόψε ράψε» της Νομοθετικής Εξουσίας μας.

Δεν είναι όμως άπιαστο όνειρο – και πρέπει οι θιγόμενοι να κινηθούν προς την κατεύθυνση αυτή- , η άσκηση ομαδικών αγωγών εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου ή Νομικών προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου ως και των υπευθύνων οργάνων αυτών που ενάγονται μετά την νέα τροποποίηση αυτοτελώς(!), για όποια ζημιά υπέστησαν οι πολίτες που ενεπλάκησαν στην εφιαλτική και εωσφορική μάχη με τον κορονοιό.

«Οψόμεθα εις Φιλίππους» ….!

Προηγούμενο άρθροΠροσοχή! Ορμητικά νερά στην διάβαση του Αγίου Παϊσιου στο Μαϊστρο
Επόμενο άρθροΔειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της covid-19 με την διαδικασία drive through στην Ορεστιάδα