Η Συνταγματική Αναθεώρηση, τα εμπόδια που θέτει η Κυβέρνηση στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και η στρατηγική σημασία που μπορεί να παίξει η ίδρυση ιδιωτικού Πανεπιστημίου στα Νησιά & στη Θράκη, στην σύνοψη της ομιλίας (2’&11’’) του Βουλευτή κι Επίτιμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιου Δημοσχάκη στην Βουλή.

Συγκεκριμένα τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

• Η Κυβέρνηση άργησε να ανοίξει αυτή τη θεσμική συζήτηση που θα έπρεπε να είναι απαλλαγμένη από ιδεοληψίες, προκαταλήψεις και να έχει προοδευτικό ευρωπαϊκό πρόσημο.

• Με την αναθεώρηση του άρθρου 16 περί μη κερδοσκοπικού ιδιωτικού Πανεπιστημίου απεγκλωβίζεται η τριτοβάθμια εκπαίδευση από τον κρατισμό.

• Η κυβερνητική πλειοψηφία αρνείται να συνειδητοποιήσει ότι η χώρα μας μπορεί να μετατραπεί σε εκπαιδευτικό κέντρο όλης της Ν.Α. Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής.

• Ο ίδιος την εποχή που ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής είχε προβάλλει μια υπερβατική πρόταση την ίδρυση ιδιωτικού και μη κερδοσκοπικού Πανεπιστημίου στη Θράκη και στα νησιά του Β/Α και Ν/Α Αιγαίου.

• Τα Πανεπιστήμια μπορούν να παίξουν ρόλο στρατηγικής σημασίας στις παραμεθόριες περιοχές και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ισχυρές ακριτικές περιοχές εξασφαλίζουν μια δυνατή Ελλάδα.

• Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τολμήσουν και να βγουν από το κομματικό κέλυφος, ψηφίζοντας την αναθεώρηση του Άρθρου 16, ώστε να μην χαθούν άλλα δέκα χρόνια…

Μπορείτε να ακούσετε την σύνοψη της ομιλίας στην Βουλή στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Προηγούμενο άρθροΟ υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Μυτιληνός μιλάει για όλους και για όλα στον ΜΑXIMUM 93,6 και στον Δημήτρη Κολιό
Επόμενο άρθροΟ ψυχίατρος Ηλίας Ζιάκας εξηγεί πως αντιμετωπίζονται οι κρίσεις πανικού και διαταραχές , στον MAXIMUM FM 93,6 και στο Δημήτρη Κολιό