Με Απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Ορεστιάδας Πασχάλη Συριτούδη απαγορεύεται, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (συνεχείς και έντονες χιονοπτώσεις – χιονοθύελλα) και ολισθηρότητας του οδοστρώματος

  • H κίνηση όλων των οχημάτων στο Επαρχιακό Οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, καθώς και η έξοδος όλων των οχημάτων από το Συνοριακό Σημείο Κυπρίνου,
  •  H κίνηση των βαρέων οχημάτων στο Εθνικό Οδικό δίκτυο Ορμενίου – Αλεξανδρούπολης, από την έκδοση της Απόφασης (10-1-2017 και ώρα 20:00) και για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι παραπάνω δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθόσον υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Έχοντας υπόψη:
1.- Τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ.1 και 2 του Ν.2696/1999 «Περί κύρωσης Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροπ. και ισχύει με το άρθρο 48 του Ν.4313/2014.
2.- Το υπ’ αριθ. 1691/15/1047285 από 12-06-2015 έγγραφο της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Νομικής Υποστήριξης του Α.Ε.Α.
3.- Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, και
4.- Την υπ’ αριθ. 2501/14/80-β΄ από 10-01-2017 αναφορά του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας.
5.- Την ανάγκη διασφάλισης της ομαλής οδικής κυκλοφορίας και πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων που επιβάλλονται από ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονη χιονόπτωση),

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1.- Από την 20.00΄ ώρα σήμερα (10-01-2017) και μέχρι νεοτέρας, την προσωρινή και πλήρη διακοπή κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων και λεωφορείων μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων:
(α) Στην Εθνική Οδό Αμφίπολης – Καβάλας
(β) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας και
(γ) Στην Εθνική Οδό Καβάλας – Δράμας
(δ) Στην Εθνική Οδό Καβάλας – Ξάνθης
(ε) Στην Επαρχιακή οδό Καβάλας – Νέας Περάμου

-Η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων και των λεωφορείων άνω των 3,5 τόνων θα πραγματοποιείται μέσω της Εγνατίας Οδού.
-Από τις ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

2.- Την υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για παντός είδους και κατηγορίας οχήματα που κινούνται στο σύνολο του οδικού δικτύου του Νομού Καβάλας.

3.- Τα Τ.Τ. Καβάλας – Α.Τ. Ελευθερούπολης – Α.Τ. Χρυσούπολης – Α.Τ. Θάσου, κατά λόγο αρμοδιότητας, σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, προβούν σε απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της παρούσας (λήψη πρόσθετων μέτρων τροχαίας, ενημέρωση οδηγών – υπηρεσιών κ.λπ.).

4.- Οι παραβάτες της παρούσας, η ισχύς της οποίας αρχίζει από τη δημοσίευσή της στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και την υλοποίησή της με την προβλεπόμενη από τον Κ.Ο.Κ. σήμανση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, τιμωρούνται με κράτηση ή πρόστιμο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 420 του Π.Κ. και των κατά περίπτωση άρθρων του Ν.2696/1999 «Περί Κ.Ο.Κ.», όπως τροπ. με Ν.3542/2007.

Προηγούμενο άρθροΛαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ορεστιάδας: Επικίνδυνες εξελίξεις για το μέλλον των Νηπιαγωγείων προοιωνίζουν οι αποφάσεις του πρόσφατου συνεδρίου της ΚΕΔΕ
Επόμενο άρθροΣτέλιος Ζαντανίδης: “Ακυρώθηκε η χθεσινοβραδινή και η πρωινή πτήση – 3 πτήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα από τις 3:30 μ.μ.”