«Καθήκον των Βουλευτών να προασπίζονται τον Έβρο και την Ελλάδα. Όχι το κόμμα τους.»

Απάντηση έδωσε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης, στην συντονισμένη επίθεση των τριών Βουλευτών του Έβρου, επειδή έπραξε ως όφειλε ως Βουλευτής όλων των Εβριτών και ανέδειξε την εξαπάτηση της Κυβέρνησης μέσω του νέου (κατ’ επίφαση) Αναπτυξιακού Νόμου απέναντι στον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα. Την ομιλία που σκόπευε να πραγματοποιήσει στη συζήτηση για τον νέο νόμο μπορείτε να βρείτε εδώ, ενώ η απαντητική του δήλωση ακολουθεί:

«Σε περίπτωση που δεν το έχουν αντιληφθεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και 17 περίπου μήνες κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πόσο καιρό ακόμα χρειάζονται για να συνειδητοποιήσουν πως δουλειά τους δεν είναι να αντιπολιτεύονται την Ν.Δ., αλλά να κυβερνούν? Τα μεγάλα κόμματα πληρώσανε τα λάθη τους με την ανάλογη εκλογική δυσαρέσκεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να πράξει κιόλας, εκτός από το να φωνασκεί.

Τι είδαμε, όμως, αυτούς τους 17 μήνες? 17 ετών ζημιά στο κράτος και στο λαό του. Αυξήσεις φόρων, μειώσεις συντάξεων, προσλήψεις ημετέρων, απώλεια κεκτημένων, καταπάτηση συνόρων, ανεξέλεγκτος κρατικισμός, εθνική κατάθλιψη. Επί έναν χρόνο πορευθήκανε με τα γεμάτα ταμεία, τις δρομολογημένες προσλήψεις, τις ληφθείσες αποφάσεις και τα υπό εκτέλεση έργα που τους άφησαν οι προηγούμενοι. Τώρα όμως η «προίκα» αυτή τελειώνει.

Και τι μένει? Τα κατεστραμμένα κοπάδια από την οζώδη δερματίτιδα, με την ντροπιαστική καραντίνα και τις αποζημιώσεις «προβατίνας», η απομονωμένη Σαμοθράκη, που βλέπει τα δρομολόγια πλοίων να μειώνονται αντί να αυξάνονται, το απαξιωμένο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και τα Κέντρα Υγείας του Νομού, που λειτουργούν μόνο χάρη στην αλληλεγγύη των Εβριτών και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού, οι απλήρωτοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, συμπεριλαμβανομένων των τευτλοκαλλιεργητών, τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε περισσότερο από κάθε άλλον, οι επιχειρηματίες της Θράκης από τους οποίους υπεξαιρέθηκαν τα χρήματα του 12%, οι αφημένοι στο έλεος του Θεού πλημμυροπαθείς και ουκ έστιν τέλος.

Δεν χρειάζεται να επεκταθώ σε κάθε ένα από τα παραπάνω ζητήματα. Το έχω κάνει πολλάκις μέσα από το κοινοβουλευτικό έλεγχο, και όχι μόνο. Προτιμώ βλέπετε να «κουράζω» τους πολίτες του Έβρου, όπως διατείνονται ορισμένοι, με τις ενέργειες που κάνω εγώ για τους ίδιους και πάντα μέσα από την ανάληψη της ευθύνης των λαθών που αναλογούν στην παράταξή μου, από το να αναπαράγω την προπαγάνδα κομματικών μέσων, πληρωμένων μέσω των φόρων των πολιτών, τα οποία παρουσιάζουν την καταστροφή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σαν τη γη της επαγγελίας!

Σε ένα μόνο σημείο θα επαναλάβω τον εαυτό μου, με απλά και κατανοητά στοιχεία, χωρίς τσιτάτα: Μηδέν ενισχύσεις το ’16, μηδέν απαλλαγές το ‘16. 27 εκ. ενισχύσεις το ’17, μηδέν απαλλαγές το ’17. 58 εκ. ενισχύσεις το ’18, 3 εκ. απαλλαγές το ’18. Για όλη την Ελλάδα! Αυτός είναι ο Αναπτυξιακός Νόμος σας. Ένα ανούσιο πυροτέχνημα.

Αντί να αναλώνονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο να κάνουν αντιπολίτευση στους προηγούμενους, ας προσπαθήσουν να αφήσουν παρακαταθήκη, έστω και ένα θετικό, στους επόμενους.

Είναι η πρώτη και τελευταία φορά που θα ασχοληθώ με ανούσιες και άναρθρες κραυγές. Καθήκον μου είναι η προάσπιση του Έβρου και της Θράκης και για αυτό θα αγωνίζομαι.

Γιατί, πρέπει να ενθυμούμαστε πως είμαστε πρωτίστως Βουλευτές των Εβριτών και των Ελλήνων, τους οποίους οφείλουμε να προασπιζόμαστε, και τελευταία των κομμάτων από τα οποία προερχόμαστε.»

Προηγούμενο άρθροΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΟΡΓΑΝΩΝ
Επόμενο άρθροΓιατί το Brexit; του Δ.Μακροδημοπουλου