Στις δραματικές ώρες που βιώνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή “Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα”, στον Real Fm 107,1.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος “δεν υπάρχει κανένα κενό κρεββάτι ΜΕΘ σε ολόκληρη της Βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα”, δηλαδή στη… μισή Ελλάδα, ενώ η Αττική διαθέτει μόνο 17 κενές κλίνες ΜΕΘ με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η διακομιδή ασθενών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Η κατάσταση είναι ασφυκτική και στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική όπως φαίνεται και από τα στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ:

-Στο νοσοκομείο Πολυγύρου η ΜΕΘ των 5 κλινών είναι γεμάτη, ενώ 3 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ εδώ και… μέρες

-Στο ΑΧΕΠΑ δύο ασθενείς νοσηλεύονται “σε κοινούς θαλάμους χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα”.

-Στο “Παπανικολάου” συνεχίζεται η ανακατανομή των ΜΕΘ με την προσθήκη και των κλινών της δωρεάς της Επιτροπής “Ελλάδα 1821”, αλλά “και πάλι αρκετοί ασθενείς θα παραμείνουν εκτός ΜΕΘ”.

-Το Ιπποκράτειο ξεκίνησε σήμερα το πρωί την εφημερία του με πληρότητα στις ΜΕΘ (και τα 15 διαθέσιμα κρεβάτια είναι γεμάτα), ενώ 4 ασθενείς βρίσκονται στα χειρουργεία.

Ο κ. Γιαννάκος επισήμανε ότι ήδη “δεκάδες είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ“, ενώ υποστήριξε πως πλέον γίνεται επιλογή ασθενών με ηλικιακά κριτήρια για το ποιος θα διασωληνωθεί ή θα μπει σε ΜΕΘ. Πρόσθεσε δε ότι η θνητότητα εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας έχει υπερβεί πλέον το 70%.

Μονόδρομος το lockdown εάν…

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επισήμανε ακόμη ότι πλέον αναπτύσσονται και ράντσα στα νοσοκομεία, καθώς έχουμε μεγάλες ανάγκες οι οποίες δεν αφορούν μόνο τον κορωνοϊό. “Η νοσηρότητα έχει αυξηθεί διότι ο κόσμος επί ενάμισι χρόνο δεν πήγαινε στα νοσοκομεία διότι φοβόταν”, είπε χαρακτηριστικά και χτύπησε το “καμπανάκι” για τη συνέχεια, καθώς αν δεν ληφθούν μέτρα.

“Έχουμε ένα ανοχύρωτο, ανοργάνωτο σύστημα υγείας που θα το πληρώσουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα. “Θα έχουμε δεκάδες, εκατοντάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και ενδεχομένως να μην έχουμε χώρους να νοσηλεύσουμε.

Και τότε θα είναι μονόδρομος ένα νέο lokdown”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος και τόνισε την ανάγκη χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους καθώς και του ελέγχου των εμβολιασμένων.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος:

 

 

Πηγή: Grtimes.gr

Προηγούμενο άρθροΠανθρακική διαδήλωση KATA της υποχρεωτικότητας των εμβολισμών θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΤσίπρας από Κομοτηνή: «Είναι απαραίτητη η δημιουργία νέων δημόσιων σχολείων με εισαγωγή των Τουρκικών ως γλώσσας επιλογής – Οι επόμενοι μουφτήδες πρέπει να αναδειχτούν με διαδικασίες που θα αποφασιστούν σε διαβούλευση με την μειονότητα»