Θέση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει δεκαετίες της Θράκη, παίρνει ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Ο κ. Μαυρίδης, με δήλωσή του, τονίζει ότι είναι ξεκάθαρος και μιλάει για εθνική προδοσία από Έλληνες βουλευτές οι οποίοι αποδέχονται την εκλογή ψευδομουφτήδων.

Το θέμα άνοιξε ξανά, ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Μπαράν Μπουρχάν, ο οποίος έσπευσε να ανασκευάσει μετά τις έντονες αντιδράσεις και συνεχίστηκε όμως με τον βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεΐμπέκ, ο οποίος εμφανίστηκε σε εκδήλωση στον Τοπείρο Ξάνθης, ενόψει της εκλογής ψευδομουφτή Ξάνθης.

Ο κ. Μπουρχάν είχε καλέσει τους μουσουλμάνους της Ξάνθης να ψηφίσουν στις εκλογές και λίγο αργότερα ανασκεύασε λέγοντας ότι δε θα μετέχει στη διαδικασία.

Το γεγονότα που συμβαίνουν εδώ και χρόνια και επαναλαμβάνονται με διάφορες αφορμές, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Βασίλη Μαυρίδη.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΠΕΔ: 

Ξεκάθαρα πρέπει να μιλάμε:

1)Η αναγνώριση και η αποδοχή της διαδικασίας εκλογής ψευδομουφτήδων από Έλληνες βουλευτές αποτελεί εθνική προδοσία.

2)Είναι διαφορετικό πράγμα το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, από την αναγνώριση «τουρκικής μειονότητας», η οποία δεν υπάρχει στη Θράκη μας και σύμφωνα με όλες τις διεθνείς συνθήκες.

3)Όσες «ανασκευάσεις δηλώσεων» κι αν γίνουν (υπό την πίεση διαγραφής), το πρόβημα στη Θράκη, υπάρχει.

Ας ληφθούν δραστικά μέτρα!

ΠΗΓΗ www.thrakinea.gr

Προηγούμενο άρθροΗ Ντόρα Μπακογιάννη στη Θράκη
Επόμενο άρθροΈβρος: Οι τουρκικές αρχές καθοδηγούν τους μετανάστες