Φαίνεται πως η εποχή του υδροχόου  στην οποία εισήλθαμε και ζούμε μας επιφυλάσσει  πολλά παράδοξα, δυσεξήγητα και  αλλόκοτα.Oι κάτοικοι  της ωραίας Αλεξανδρούπολης  με έκπληξη  αντίκρισαν πριν από λίγες ημέρες στην πλατεία  του Φάρου δίπλα στο ηρώο της αξέχαστης Δόμνας Βισβύζη  ένα κόκκινο σε χρώμα γλυπτό εν είδη  συμπλέγματος, τους επονομασθέντες «7 αιωρούμενους  χορευτές»Το γλυπτό αυτό    με το όνομα  «ANATASIS  DELTA» , τοποθετήθηκε  παρουσία του Δημάρχου , του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών  και του  ίδιου του γλύπτη , του  Κωστή Γεωργίου .Είναι ο ίδιος   καλλιτέχνης που φιλοτέχνησε  το μικρό «κόκκινο διαολάκι» στην είσοδο του Δήμου  Παλαιού Φαλήρου πριν από αρκετό  καιρό.  Όλοι θυμόμαστε  την  ένταση  που δημιούργησε  εκείνη η τοποθέτηση  στους εκεί Δημότες. Τελικά την δυσαρέσκεια  των Δημοτών του Παλαιού Φαλήρου  συμμερίστηκε  ο δυνατός «ούριος» άνεμος. Έτσι  ένα πρωϊ   το δαιμονικό εκείνο  αγαλματάκι  είχε άδοξο τέλος , αφού βρέθηκε κομμάτια κάτω από την βάση του .Εδώ όμως φαίνεται πως δεν απασχολεί  τους Δημοτικούς  μας άρχοντες  η ενημέρωση  των Δημοτών της πόλης  μας για την τοποθέτηση παρόμοιων  γλυπτών  και μάλιστα  σε  κραυγαλέα παραφωνία  δίπλα στο ιστορικό  ηρώο της πόλεως μας. Το πρόβλημα θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο , όταν σε λίγες ημέρες η μαθητιώσα νεολαία  μας που θα αποδίδει τιμές  στους αγωνιστές  του 21 στο  απαστράπτον στα λευκά ηρώο της πόλης , θα αναρωτηθεί  που κολλάει  το  μυστηριώδες γλυπτό  με την ιστορία  του τόπου μας;! Όμως γεννάται το ερώτημα , η Δημοτική αρχή πριν τοποθετήσει  κατ άκομψο τρόπο  αυτό το γλυπτό   έθεσε τούτο  σε γνώση της «επιτροπής κρίσης  καλλιτεχνικής αρτιότητας» ή το τοποθέτησε γιατί έτσι έκρινε:! Μήπως οι Δημοτικοί άρχοντες στην μέθη  που τους οδηγεί  πολλάκις  η εξουσία , θεωρούν . ότι είναι  ο ίδιος  ο Νόμος  και μπορούν  να κάνουν ό,τι θέλουν , αγνοώντας το αισθητήριο  των κατοίκων αυτής  της πόλης ;Δεν είναι όλα ένας αχταρμάς  Δημοτικοί άρχοντες  και δεν μπορείτε  να υποτιμάτε αγώνες της Ελληνικής ιστορίας μπερδεύοντας την  με σουρεαλιστικά  γλυπτά ,που και μόνο καλό δεν κάνουν την συγκεκριμένη  χρονική στιγμή  και ενώ θα μπορούσαν έστω να τοποθετηθούν από εσάς σε άλλο σημείο της πόλης!

Αν θεωρείτε πως  οι  κάτοικοι  της Αλεξανδρούπολης  δεν είναι τόσο  διεκδικητικοί  και επίμονοι , όπως οι δημότες του Παλαιού Φαλήρου, να είστε βέβαιοι  , πως  κι εδώ ο άνεμος θα   γίνει «ούριος» και   η παραφωνία αυτή δεν θα κρατήσει  για πολύ…Φυσικά με νόμιμα μέσα , γιατί εσείς θα ελεγχθείτε , με ποιό Δικαίωμα τοποθετήσατε  το  «δαιμονικό  τερατούργημα» εκεί που χτυπά ζωντανή η ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, η ιστορία του Έβρου. Εκτός κι αν δεν σας νοιάζει , πως  έτσι  σιγά -σιγά δημιουργείται  σύγχυση στα Εθνικά  μας σύμβολα , αφού κι αυτό ως τέτοιο μπορεί να εκληφθεί ,για κάποιους  ίσως και πολλούς  που η παγκοσμιοποίηση  φροντίζει να μη ξέρουν…Αν έτσι νομίζετε, τότε ετοιμαστείτε να δεχθείτε μύδρους ενός  σύγχρονου τέταρτου Φιλιππικού! Γιατί όπως και τότε ελέγετο  «…και αλήθεια    μερικοί δεν αντιμετωπίζουν σαν πολιτικοί  τις δικές τους υποθέσεις και τις υποθέσεις της πόλης  με το ίδιο πνεύμα ισότητας και όπως αρμόζει σε έναν καλό πολίτη. Γιατί που βρίσκεται η ισότητα , όταν μερικοί που μόλις βγήκαν από τος φυλακές λησμονούν ποιοι είναι , ενώ η πόλη , που ως πριν από λίγο ήταν η κεφαλή της Ελλάδος και είχε τας πρωτεία , τώρα να είναι πεσμένη  μέσα στην ανυποληψία και την ταπείνωση;»Μέσα από το απόσπασμα του τέταρτου Φιλιππικού –κατά Φιλίππου Δ παρ 74,Δημοσθένους  λόγοι, εκδόσεις Γεωργιάδη , αναδεικνύεται ανάγλυφα το Δημόσιο συμφέρον , το οποίο δεν μπορείτε να λησμονείτε επ ουδενί δημοτικοί άρχοντες !

Απομακρύνατε  λοιπόν το συντομότερο  το παράξενο , ανεξιχνίαστο αλλά και αταίριαστο  γλυπτό  των «7 αιωρουμένων χορευτών»  από τον ιερό αυτό χώρο  και μη ξεχνάτε , εκείνο που πολλές φορές έχω γράψει σε κείμενα μου , δανειζόμενος σοφία των αρχαίων  προγόνων  μας , ότι  «όποιος  άρχει , επί ανθρώπων άρχει , κατά νόμον άρχει και ουκ αεί άρχει…»(Αγάθων) Πιστεύω να αντιληφτήκατε Δημοτικοί άρχοντες πως δεν  γίνονται όλα κονιορτός στην παγκοσμιοποίηση!

Προηγούμενο άρθροΜηχανοκίνητη πορεία ειρήνης από τις Φέρες προς το τελωνείο των Κήπων
Επόμενο άρθροΓιατί οι ΗΠΑ ξεκινούν παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο; (του Α.Λαυρέντζου)