Το απόγευμα της Τρίτης 17 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου χώρου όπου στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης στην οδο Αίνου 46, στο Καπνομάγαζο.

Να θυμίσουμε ότι η πολιτιστική διαδρομή ξεκίνησε με το άνοιγμα του άδειου κτιρίου στους πολίτες στις 6-7 Φεβρουαρίου με το Human Library project, ενώ πολλές εκδηλώσεις ακολούθησαν,

Η επίσημη τελετή εγκαινίων του εμβληματικού κτιρίου, σηματοδοτεί ταυτόχρονα την έναρξη μιάς ανοιχτής και άκρως ενδιαφέρουσας πορείας της Βιβλιοθήκης ως πυρήνα πολιτισμού.

Σε μια ιδιαίτερη εορταστική τελετή πραγματοποιήθηκε η συμβολική διαδρομή από το Δημαρχείο ως τον νέο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, με όλους τους Εθελοντές που βοήθησαν στην ολοκλήρωση του δύσκολου έργου της μεταστέγασης. Έτσι οι ίδιοι οι πολίτες ενεργοί σ’ αυτην την εκδήλωση συμμετείχαν στην παράδοση του κτιρίου-κόσμημα για την πόλη.

O κ. Λαμπακης στην ομιλία του , για το ιστορικό του κτηρίου , δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους 3 εργάτες που έχασαν την ζωή τους στην πρώτη φάση εργασιών του κτηρίου τον Φεβρουάριο 2005

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το Αφιέρωμα στο Λόγιο Ελληνικό Τραγούδι με την Νάντια Μαλακόζη και την Μερόπη Κολλάρου στο πιάνο.

Ρεπορταζ Γιαννης Ναλμπαντης

Προηγούμενο άρθροΕπέκταση του ποδηλατοδρόμου μέχρι τη Νέα Χιλή σχεδιάζει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΤαταρίδου Ελβίρα : ‘Η οργάνωση και λειτουργία της νέας δημοτικής βιβλιοθήκης αφορά όλους μας’