Την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016, η Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει την μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων, δηλαδή την φανέρωση των τριών Προσώπων της Αγίας Τριάδος, κατά τη Βάπτιση του Ιησού Χριστού από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο στον Ιορδάνη ποταμό.

Επίκεντρο του εορτασμού είναι και φέτος η έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, η Αλεξανδρούπολη. Το πρωί της Τετάρτης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου κ. Ανθίμου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνεχεία πραγματοποιήθηκε η τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων.

Ακολούθως, ξεκίνησε η λιτανευτική πομπή από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου για το λιμάνι της πόλεως μας.

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης τελέσθηκε, από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμο, ο Αγιασμός των Υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Περίπου 20 κολυμβητές αψηφώντας το κρύο βούτηξαν στα νερά του λιμανιού για να πιάσουν τον σταυρό.

Στην συνέχεια εν πομπή πάλι κατευθύνθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό όπου έγινε η απόλυση και ο Μητροπολίτης ευλόγησε με τον Σταυρό όλους όσους επέστρεψαν στον Ναό.

 

Δείτε το βίντεο

 

Δείτε τον Εορτασμό των Θεοφανείων μέσα από το φωτορεπορτάζ του Γιάννη Ναλμπάντη στο www.radiomax.gr

Δημοσιεύτηκε από Maximum Maximumfm στις Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

 

Ρεπορτάζ Γιάννης Ναλμπάντης

Προηγούμενο άρθροΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
Επόμενο άρθροΑκυρώσεις πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, 2016 λόγω της 24ωρης απεργίας της ΟΣΥΠΑ