Κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης άρχισαν ήδη να χτυπούν θεσμικούς γιατί τα συμφέροντα τους πηγάζουν από τους χρυσοθήρες είπε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στην άτυπη σύσκεψη που έγινε σήμερα στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης με πρωτοβουλία της διανομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης-Έβρου κατά του χρυσού.  Ο κ. Λαμπάκης τόνισε πως όσοι πολιτικοί προσπαθούν να λασπώσουν τον αγώνα κατά του χρυσού και να εμπλέξουν όσους αντιδρούν σε κομματικά παιχνίδια, ματαιοπονούν. “Πρώτα υπάρχει ο κοινωνικός αγώνας. Αν χρειαστεί να πούμε όχι σε οποιαδήποτε θέση θα το κάνουμε. Το έχουμε δηλώσει ότι αν λειτουργήσουν τα χρυσωρυχεία θα παραιτηθούμ唨τόνισε μεταξύ άλλων. Αιχμηρός υπήρξε ο Δήμαρχος για όσους δεν θα στηρίξουν το νέο αυτόν κοινωνικό αγώνα.

Αιχμηρός κατά θεσμικών που έχουν δημιουργήσει ρήγματα στον κοινό αγώνα κατά των χρυσωρυχείων, ήταν και ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Πετρίδης. Ο Δήμαρχος Κομοτηνής ζήτησε να μην στοχοποιηθούν προσωπικά όσοι θεσμικοί τάσσονται υπέρ του χρυσού, αλλά να συνταχθούν εν τέλει με τον κοινό αγώνα καθώς αυτό θα υποδείξει η αντίδραση της κοινωνίας. “Πρέπει να δούμε τι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Σταθερό έχει μείνει το ενδιαφέρον για τα δυο σημεία της περιοχής μας, είναι προφανές μπροστά και πίσω και από την κουρτίνα. Το ενδιαφέρον ελλοχεύει για να γίνει κίνηση την κατάλληλη στιγμή” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πετρίδης. Τόνισε ότι το ενδιαφέρον της κοινωνίας έχει ατονίσει και αυτό πρέπει να ανατραπεί ενώ ζήτησε όλοι οι αυτοδιοικητικοί και τα επιμελητήρια να πάρουν θέση.

Παρέμβαση έκανε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης κ. Γκοτσίδης που τόνισε ότι οι επενδύσεις χρυσού στην Ελλάδα θα φέρουν στο κράτος κέρδη μόνο 2εκ ευρώ ενώ την ίδια στιγμή αν η χώρα μας προχωρήσει το θέμα των ΑΟΖ, μόνο για αρχή θα κερδίσει πάνω από 200 εκ ευρώ. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε την Κύπρο που ήδη έχει μεγάλα κέρδη.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου εκφράστηκε υπέρ του αγώνα κατά του χρυσού και δήλωσε την υποστήριξη του. “Είμαστε μαζί στον αγώνα αυτό” τόνισε ο κ. Τοψίδης μεταξύ άλλων.

Το λόγο πήρε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Μυτιληνός που εκφράστηκε υπέρ του αγώνα ενάντια στα χρυσωρυχεία χωρίς να υπάρχει σύγκρουση με όσους εργάζονται στις επενδύσεις αυτές. Κάλεσε ακόμα τα μέσα ενημέρωσης “να κάνουν τη δουλειά τους και να προκαλέσουν δηλώσεις αυτοδιοικητικών για να φανεί ποιοι δημιουργούν ρήγματα στον αγώνα αυτό”.

Από την πλευρά του ο κ. Δεμερίδης από την οικολογική εταιρεία Έβρου, άσκησε σκληρότατη κριτική στην Eldorado Gold λέγοντας ότι χρησιμοποιεί ακόμα και προσλήψεις εργαζομένων χωρίς αντικείμενο που αργότερα τους οδηγεί στο να βιαιοπραγούν ενάντια σε διαδηλωτές κατά του χρυσού. Όχι στο θάνατο είπε ο κ. Δεμερίδης ενώ κατηγόρησε δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης που για λόγους συμφερόντων συντάσσονται με τους χρυσοθήρες και παραπληροφορούν τον κόσμο.

Το λόγο πήραν πολλά μέλη της επιτροπής που ζήτησαν συντονισμό του αγώνα και δήλωσαν την διάθεση τους να αντιμετωπίσουν και πάλι δυναμικά ενδεχόμενο κίνδυνο λειτουργίας των χρυσωρυχείων. Εκφράστηκε επίσης η πλήρης στήριξη στην κοινωνία της Χαλκιδικής που αγωνίζεται κατά της επένδυσης στις Σκουριές. Αναφορικά με τη στάση της κυβέρνησης αναγνωρίστηκε από πολλούς ομιλούντες ότι η αντιμετώπιση τα τελευταία δυο χρόνια ήταν διαφορετική, ζητήθηκε εντατικά όμως η αλλαγή του μεταλλευτικού κώδικα.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Βιοτεχνών, Βιομηχάνων, Παύλος Μιχαηλίδη του Σάββα.

Η σύσκεψη κατέληξε σε μια πρώτη ανακοίνωση την τελική μορφή της οποίας ανέγνωσε ο κ. Δεμερίδης.

https://www.youtube.com/watch?v=cKKax1q1Rbk

ΠΗΓΗ www.alexpoli.gr

Προηγούμενο άρθροΣτο πλευρό της Εθνικής και τα αδέρφια Κουινέλη!
Επόμενο άρθροKατάσβεση πυρκαγιάς σε ΕΙΧ αυτοκίνητο επί της οδού Ασκληπιού στην Αλεξανδρούπολη