Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης διοργανώνει διημερίδα με τίτλο «Προφορικές μαρτυρίες και τεκμήρια για την ιστορία της Αλεξανδρούπολης», η οποία θα γίνει τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2020 εν όψει του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό.

Στη διημερίδα μπορούν να πάρουν μέρος ιστοριοδίφες και φιλίστορες συγγραφείς που έχουν ασχοληθεί με την ιστορία της πόλης.

Την οργάνωση της διημερίδας έχει αναλάβει η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο: «Αλεξανδρούπολη: η ιστορία της πόλης και της περιοχής της».

Καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διημερίδα να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στη Γραμματεία του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης ή στο info@ismo.gr ως τις 15 Νοεμβρίου 2019.

Την τελική επιλογή όσων θα πάρουν μέρος στη διημερίδα θα αναλάβουν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου.

Προηγούμενο άρθρο“Πλημμύρισε” με βασιλικούς ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως Σωτήρος Αλεξανδρουπόλεως , την παραμονή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού
Επόμενο άρθροΛΙΜΑΝΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – Από τον Διευρωπαϊκό άξονα ΙΧ, στην παράκαμψη των Στενών και τώρα στο φλερτ με τις ΗΠΑ (γραφει ο Νικόλαος Παπανικολόπουλος)