Φιλοπατρία και πίστη στον Χριστό είναι οι δύο βασικές αρχές της «Νίκης», σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε ο επικεφαλής του κόμματος, μετά το αποτέλεσμα-έκπληξη που πέτυχε στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Η Νίκη έφτασε μία ανάσα πριν εκλεγεί στη Βουλή, αφού με ενσωματωμένο το 99,70% συγκεντρώνει ποσοστό 2,92% και λαμβάνει περισσότερες από 172.000 ψήφους.

Το κόμμα «Νίκη» περιγράφεται ως «Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα». Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ανιχνεύθηκε σε δημοσκόπηση πρώτη φορά λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τον Άρειο Πάγο, αλλά και άλλων κομμάτων δεξιά της… Δεξιάς, όπως αυτό των Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου ή της Λατινοπούλου.

Στην ιστοσελίδα του κόμματος αναφέρεται ότι «η Νίκη συνιστά μία γνήσια πατριωτική φωνή που προέρχεται από τον απλό ελληνικό λαό, αφού στις τάξεις της δεν δέχεται ως μέλη πρώην βουλευτές ή κυβερνητικούς οποιασδήποτε απόχρωσης». Σημειώνεται παράλληλα πως το κόμμα «βασίζεται σε ξεκάθαρες αξίες της Ρωμιοσύνης, χωρίς “δεξιές” κι “αριστερές” παρωπίδες ή γενικόλογους “πατριωτισμούς” αμφίβολων ηθικών αξιών, κρατώντας αποστάσεις από κύκλους ιδεών ασυμβίβαστων με τις χριστιανικές ηθικές αξίες».

Τι δηλώνει ο πρόεδρος της «Νίκης»: Είμαστε τα παιδιά της πονεμένης Ρωμιοσύνης

Ο πρόεδρος της «Νίκης», Δημήτρης Νατσιός, δήλωσε αρχικά στην εκπομπή LiveNews ότι «είμαστε από τις ευχάριστες εκπλήξεις. Στις επαναληπτικές εκλογές, πιστεύω θα διάβουμε το κατώφλι της Βουλής. Υπάρχει ήδη μία δυναμική στην προσπάθειά μας και είμαστε πεπεισμένοι ότι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, η “Νίκη” θα γιορτάσει τα νικητήριά της».

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν θα συρρικνωθούν τα ποσοστά του κόμματος στις ερχόμενες εκλογές, καθώς «όσοι μας ψήφισαν το έκαναν συνειδήτα». Ερωτηθείς για την πολιτική τοποθέτηση του κόμματος, είπε πως «δεν είμαστε ούτε Δεξιά, ούτε Αριστερά, ούτε κέντρο».

«Είμαστε τα παιδιά της πονεμένης Ρωμιοσύνης. Είμαστε πιστοί άνθρωποι στην αγία μας εκκλησία μας. Τα θεμέλια είναι η πίστη και η Ελλάδα, η φιλοπατρία. Έχει ταυτιστεί η φιλοπατρία και ο σεβασμός στην ορθόδοξη εκκλησία με λέξεις όπως ακροδεξιά. Βασικό στοιχείο της ταυτότητάς μας είναι να ενώσει όλους τους Έλληνες», είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος του κόμματος.

Ερωτήθηκε στη συνέχεια για τις θέσεις του κόμματος σε βασικά ζητήματα, όπως είναι η παραμονή της χώρας στην ΕΕ, το ευρώ και το ΝΑΤΟ, αλλά και οι αμβλώσεις και η ομοφυλοφιλία.

Ο ίδιος απέφυγε να δώσει σαφείς απαντήσεις. «Αυτά τα ερωτήματα θέλουν πολλή συζήτηση. Εμείς πιστεύουμε στην ένωση των Εθνών. Σεβόμαστε απόλυτα τον άνθρωπο και αυτό που του έδωσε ο θεός, το αυτεξούσιο. Διαφωνούμε με επιλογές. Το ευαγγέλιο αναγνωρίζει άρρεν και θήλυΈναν γάμο αναγνωρίζει η εκκλησία μας, τον γάμο που γίνεται μέσα στον ιερό ναό», είπε ο κ. Νάτσιος.

Καταλήγοντας, είπε ότι η ταυτότητα της «Νίκης» είναι: «Αγάπη στην πατρίδα, είμαστε απλοί άνθρωποι της εργατικότητας, με φιλοπατρία άδολη και πιστοί στον Χριστό. Αυτό θέλει να ακούσει ο κόσμος, δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες τώρα. Έχουμε ένα σύνθημα, “τούτη την εποχή θέλουμε παιδεία και παιδιά”».

Προηγούμενο άρθροAγανάκτηση γονέων για τις ακυρώσεις σχολικών εκδρομών
Επόμενο άρθροΠαραίτηση Μερκούρη από το ΔΣ της ΤΙΕΔΑ